Počinje filmski spektakl

Ničija i svačija djeca, suđenja, stvarni događaji i domaće priče u fokusu 12. ZFF-a!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Na istinitim događajima temelji se moćna etiopska drama Hrabra djevojka o djevojčici koja nehotice ubije svog silovatelja pa je osude na smrt.

Na današnjoj konferenciji za medije u dvorani Müller kina Europa organizatori ZFF-a predstavili su ovogodišnje festivalsko izdanje. Tematskim cjelinama i glavnim programom okupljene je prošetao direktor festivala Boris T. Matić: „Kad je o temama riječ, festivalski program ove godine u znaku je hrabrih djevojčica i dječaka koje smo razmišljajući o selekciji nazvali NIČIJOM I SVAČIJOM DJECOM. Druga važna tema 12. ZFF-a su SUĐENJA, ili preciznije, pravda koja je spora, ali dostižna, a ove godine volimo i STVARNE DOGAĐAJE na kojima se temelji čak sedam od trinaest naslova iz konkurencije dugometražnog igranog filma.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Četvrtak na ZFF-u otvoriti ćedanski Veliki bucanj!

Karizmatična Flora brak Bosanca i Francuskinje stavlja na kušnju

Među njima su dvostruki pobjednik Sundancea Ritam ludila u režiji Damiena Chazellea, priča o usponu mladoga jazz bubnjara (briljantni Miles Teller) u okrutnom svijetu glazbenog konzervatorija, zatim francuski Party Girl – film o (stvarnoj) partijanerici koja se na pragu 60-ih konačno poželi skrasiti te Happy Endings hrvatsko-američkog direktora fotografije Darka Šuvaka inspiriran domaćom pričom o pljačkašici banaka (Areta Ćurković). Na istinitim događajima temelji se i moćna etiopska drama Hrabra djevojka o djevojčici koja nehotice ubije svog silovatelja pa je osude na smrt.

Popratne programe Velikih 5 i Moj prvi film: Rumunjska te dječji program Bibijada i njezin novi produžetak - Bib PLUS predstavio je izvršni direktor Hrvoje Laurenta, a koordinatorica programa Selma Mehadžić govorila je o novim programima Ponovno s nama i Prvi svjetski rat na filmu. Predstavila je i programe Dan LUX filma te Retrospektivu Dereka Jarmana, ostvarenu u suradnji s Queer Zagrebom.

Stravična priča ove obitelji obišla je svijet - Napokon ćemo saznati kako je sve počelo!

Edukativni i networking program INDUSTRIJA ove godine uključuje dvodnevnu radionicu Erich Pommer Instituta na temu raščišćavanja autorskih prava. U suradnji s danskim Ministarstvom kulture, Veleposlanstvom Kraljevine Danske, Danskim filmskim institutom te HAVC-om ZFF ove godine stavlja naglasak na dansku kinematografiju s čak 15 danskih filmova u programu, te industry programom DANES GO SOUTH. Sve jaču suradnju hrvatskih i danskih filmaša, svojim će dolaskom na hrvatsku premijeru filma Itsi Bitsi pozdraviti i kraljica Margareta II od Danske i suprug princ Henrik od Danske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene