OMILJENO LICE

IMA SAMO JEDAN CILJ Glumica spremna emigrirati iz Turske

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neslihan Atagul jedno je od omiljenijih lica iz TV serija. Sprema se u inozemstvo kako bi ostvarila svoj cilj.

Lik Neriman koji je utjelovila Neslihan Atagul. zasigurno je jedan od popularnijih likova iz turskih TV serija. Neslihan je otkrila neke detalje iz serije ali i privatnog života. Neslihan nije zadovoljna svojim dosadašnjim iskustvom i obrazovanjem pa ga želi i dalje usavršavati. Sprema se na emigriranje kako bi se kvalitetno školovala.

Pogledaj i ovo showbuzz Odmor iz snova ZVIJEZDE TURSKE SERIJE Na medenom mjesecu koji oduzima dah

U romanu nailazimo na lik Neriman koja se nađe u škripcu između kulture Istoka i Zapada. U televizijskoj je adaptaciji Neriman ipak malo naklonjenija zapadnoj kulturi, zar ne?

Neslihan Atagül: U knjizi lik Neriman više naginje materijalističkom pogledu na život. U seriji njezin lik pridaje veću pozornost kulturi i idejama... U tom je smjeru išla televizijska adaptacija knjige. Ona je od djetinjstva zaljubljena u Šinasija, a najednom u njezin život ulazi jedan nepoznati muškarac prema kojem počinje gajiti osjećaje. Nije sigurna je li to ispravno ili nije. Njezina okolina ne prihvaća Madžita, što je stavlja u nezgodan položaj, ali ipak nije sklona razmišljati o novcu kao što je prikazano u knjizi.

Pročitajte i priču o domaćem glumačkom paru koji se više ne skriva.

Što ona želi?

Ona je zadovoljna i ima široke poglede na život, ali njezine su želje i očekivanja drukčiji nego u knjizi.

Je li ona u potrazi za ljubavlju?

Prije nije razmišljala osjeća li prema Šinasiju ljubav ili prijateljsku simpatiju. To se mijenja kada u njezin život ulazi Madžit. Ono što osjeća prema Šinasiju obilježeno je njihovim djetinjstvom. Mislim da je u ljubavnom smislu privrženija Madžitu...

Proživljavaju li danas mladi isto što su proživljavali krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća kako je opisano u romanu?

Što se onomad proživljavalo, postoji i sada. Pogotovo u materijalnom i kulturnom pogledu, kao što proživljava Neriman. Te dileme nemaju svoj kraj, još ćemo dugo proživljavati isto.

Vi ste jako mladi, a već ste osvojili mnogo nagrada. Ističe se nagrada Udruženja filmskih djelatnika za film Araf (Čistilište) 2013. godine. Prije toga ste dobili nagradu Džahide Sonku za najbolju žensku ulogu u istoimenome filmu 2012. godine. Iste ste godine osvojili nagradu za najbolju žensku ulogu na 25. međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju, zatim nagradu Turkan Šoraj za najperspektivniju mladu nadu glumišta na Filmskom festivalu Altin Koza i nagradu za sadašnju i buduću najbolju glumicu na Filmskom festivalu 2morrow u Moskvi. Tu je i nagrada iz davne 2007. godine za najperspektivniju mladu nadu za film Ilk Ašk (Prva ljubav) na Filmskom festivalu Altin Koza...

Nije mi cilj prikupljati nagrade, ali sigurno mi je drago kad osvojim nagradu u odličnom filmu sa sjajnim scenarijem. Jedini mi je cilj biti dobra glumica. Nagrada je samo šlag na torti u ovome poslu.

Započeli ste studij glume na Sveučilištu Jeditepe, ali zamrznuli ste godinu.

Da, započela sam studirati na Odsjeku za kazalište na Sveučilištu Jeditepe, ali zamrznula sam studijsku godinu. Kada završim studij, planiram otići u inozemstvo i ondje nastaviti s glumačkim obrazovanjem.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene