445233
445233
445233
445233
445233

IMA SAMO JEDAN CILJ Glumica spremna emigrirati iz Turske

  • , 02.08.2016., 11:40
  • Autor:
  • komentara

Neslihan Atagul jedno je od omiljenijih lica iz TV serija. Sprema se u inozemstvo kako bi ostvarila svoj cilj.

 
 
 
 
Neslihan Atagul (FOTO: Dnevnik.hr)
Neslihan Atagul (FOTO: Dnevnik.hr)

Lik Neriman koji je utjelovila Neslihan Atagul. zasigurno je jedan od popularnijih likova iz turskih TV serija. Neslihan je otkrila neke detalje iz serije ali i privatnog života. Neslihan nije zadovoljna svojim dosadašnjim iskustvom i obrazovanjem pa ga želi i dalje usavršavati. Sprema se na emigriranje kako bi se kvalitetno školovala.

U romanu nailazimo na lik Neriman koja se nađe u škripcu između kulture Istoka i Zapada. U televizijskoj je adaptaciji Neriman ipak malo naklonjenija zapadnoj kulturi, zar ne?

Neslihan Atagül: U knjizi lik Neriman više naginje materijalističkom pogledu na život. U seriji njezin lik pridaje veću pozornost kulturi i idejama... U tom je smjeru išla televizijska adaptacija knjige. Ona je od djetinjstva zaljubljena u Šinasija, a najednom u njezin život ulazi jedan nepoznati muškarac prema kojem počinje gajiti osjećaje. Nije sigurna je li to ispravno ili nije. Njezina okolina ne prihvaća Madžita, što je stavlja u nezgodan položaj, ali ipak nije sklona razmišljati o novcu kao što je prikazano u knjizi.

Pročitajte i priču o domaćem glumačkom paru koji se više ne skriva.

Što ona želi?

Ona je zadovoljna i ima široke poglede na život, ali njezine su želje i očekivanja drukčiji nego u knjizi.

Neslihan Atagul (FOTO: Dnevnik.hr)

Je li ona u potrazi za ljubavlju?

Prije nije razmišljala osjeća li prema Šinasiju ljubav ili prijateljsku simpatiju. To se mijenja kada u njezin život ulazi Madžit. Ono što osjeća prema Šinasiju obilježeno je njihovim djetinjstvom. Mislim da je u ljubavnom smislu privrženija Madžitu...

Proživljavaju li danas mladi isto što su proživljavali krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća kako je opisano u romanu?

Što se onomad proživljavalo, postoji i sada. Pogotovo u materijalnom i kulturnom pogledu, kao što proživljava Neriman. Te dileme nemaju svoj kraj, još ćemo dugo proživljavati isto.

Vi ste jako mladi, a već ste osvojili mnogo nagrada. Ističe se nagrada Udruženja filmskih djelatnika za film Araf (Čistilište) 2013. godine. Prije toga ste dobili nagradu Džahide Sonku za najbolju žensku ulogu u istoimenome filmu 2012. godine. Iste ste godine osvojili nagradu za najbolju žensku ulogu na 25. međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju, zatim nagradu Turkan Šoraj za najperspektivniju mladu nadu glumišta na Filmskom festivalu Altin Koza i nagradu za sadašnju i buduću najbolju glumicu na Filmskom festivalu 2morrow u Moskvi. Tu je i nagrada iz davne 2007. godine za najperspektivniju mladu nadu za film Ilk Ašk (Prva ljubav) na Filmskom festivalu Altin Koza...

Nije mi cilj prikupljati nagrade, ali sigurno mi je drago kad osvojim nagradu u odličnom filmu sa sjajnim scenarijem. Jedini mi je cilj biti dobra glumica. Nagrada je samo šlag na torti u ovome poslu.

Započeli ste studij glume na Sveučilištu Jeditepe, ali zamrznuli ste godinu.

Da, započela sam studirati na Odsjeku za kazalište na Sveučilištu Jeditepe, ali zamrznula sam studijsku godinu. Kada završim studij, planiram otići u inozemstvo i ondje nastaviti s glumačkim obrazovanjem.

Neslihan Atagul (FOTO: Dnevnik.hr)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se