Jasan stav

NIJE OD ONIH KOJE TRPE 'Muškarci misle da su žene njihovo vlasništvo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ona je svojim pjesmama definitivno obilježila osamdesete godine prošlog stoljeća. Oborila je rekorde, osvajala nagrade, a i danas je nezaobilazno ime na domaćoj sceni.

Popularna Imoćanka Neda Ukraden ni u 65. ne namjerava stati. Iza sebe ima brojne hitove, milijune prodanih ploča i nebrojene nagrade. Karijeru je započela davne 1967. kada je za Radio Sarajevo snimila prvu pjesmu 'Igra bez kraja'. S pjesmom 'Srce u srcu' trebala je predstavljati bivšu Jugoslaviju na Eurosongu, ali ipak te 1975. na Eurosong je otišla grupa 'Pepel in kri'.

Pogledaj i ovo Neda Ukraden Obitelj na okupu Lijepa kći Nede Ukredan nije propustila veliki koncert svoje mame, a pjevačicu je došlo podržati i troje unučadi!

Nedina karijera doživjela je procvat dolaskom u 'Jugoton', a suradnja s Đorđem Novkovićem i Rajkom Dujmićem dovela ju je na sam vrh domaće glazbene scene. Nizali su se hitovi poput 'Oči tvoje govore', 'Hoću tebe', ali ultimativni hit i dan danas, svakako je pjesma 'Zora je' koja je prevedena na 13 jezika i doživjela je brojne obrade. Zanimljivo je i to da se pjesma u originalu trebala zvati prilično čudno 'Milan labud', ali kako se Neda baš u to vrijeme razvodila od svog tadašnjeg supruga Milana Bilbije, oštro se usprotivila tom nazivu, pa je Marina Tucaković 'Milane labude' pretvorila u 'Zora je' (srećom op.a.). Navodno je samo za taj stih zaradila nevjerojatnih 100 tisuća eura.

Neda se od Milana razvela nakon 10 godina veze i tri godine braka u kojem je dobila i kći Jelenu. Milan je preminuo 2012. godine. Bez obzira na razvod, Neda i Milan ostali su u dobrim odnosima. Ipak, Neda je tek nedavno odlučila progovoriti o razlozima razvoda.

'Razvela sam se zbog ljubomore i konstantnih prigovora. Spajao nas je posao, ali ono što ga je na početku privuklo, kasnije mu je počelo smetati', rekla je Neda za 'Kurir',  ali se osvirnula i na muško ženske odnose u današnje vrijeme.

'Muškarci misle da su žene njihovo vlasništvo. Ni djeca ne smiju biti razlog za toleriranje zla. Evo zašto, nemam novac, nisam završila fakultet i on me sada tuče', Neda smatra kako to nije razlog i da takvo ponašanje odmah treba prijaviti. Sigurna je kako uvijek postoji izlaz iz takvih mučnih situacija i kako je problem ugrađen u genima, žene trpe jer se plaše da ne budu ogovarane, a i mišljene susjeda i osjećaj srama često su prisutni u razmišljanju naših žena.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene