Speiberg ima novi film

Nakon E.T.- a stiže veliki DIV!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Američki redatelj Steven Spielberg režirat će adaptaciju dječje knjige britanskog pisca Roalda Dahla 'The BFG' (Big Friendly Giant), a film bi se na velikim ekranima trebao pojaviti 2016., prenosi časopis Uncut.

Spielberg bi na adaptaciji trebao početi raditi početkom 2015. Dahlova knjiga objavljena 1982. prati Sophie, djevojčicu iz sirotišta koja upozna jedinog prijateljskog diva na svijetu, zaduženog da skuplja dobre snove i poklanja ih djeci. Knjiga, za koju je ilustracije napravio Quentin Blake, prethodno je adaptirana kao animirani film za britansku televiziju 1989., a producentska kuća DreamWorks otkupila je prava 2011.

Pogledaj i ovo showbuzz Filmu ''Dina'' najviše nagrada Mračni vestern osvojio je dvije najznačajnije nagrade na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada BAFTA

U Zagrebu se snima film 'Full Contact'

Nova adaptacija ponovno će ujediniti Spilberga i scenaristicu E.T.-a Melissu Mathison. Knjige za djecu britanskog pisca norveškog porijekla - Roalda Dahla poslužile su kao izvori za obilje filmova, od različitih verzija romana koji ga je proslavio "Charlieja i tvornice čokolade" (Charlie and the Chocolate Factory) do Wes Andersenove animirane adaptacije "Fantastičnog gospodina Lisca" (Fantastic Mr. Fox) iz 2009.

Dahl, koji je umro 1990., napisao je veliki broj scenarija sam, uključujući "Chitty Chitty Bang Bang" te scenarij za peti po redu film o Jamesu Bondu iz 1967. "Samo dvaput se živi" (You Only Live Twice). Prvi njegovi roman bio je "Gremlini" (Gremlins, 1943.), napisan za Walta Disneya, a iz njega je nastao uspješan film.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene