Lijepe i pametne

MOĆNE I LIJEPE Ovo su žene kojima muškarci zavide

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Većinu vremena pažnja je usmjerena na muški dio svijeta politike. No, ove dame svakako zaslužuju vašu pozornost.

Većinu vremena kada se priča o politici, priča se o muškarcima, jer ipak su brojniji od političarki. No, ove dame svakako zaslužuju vašu pažnju. Naravno, radi se o najljepšim političarkama svijeta. Osim što svojim izgledom mame pozornost, one su pametne i vrlo sposobne žene kojima i poneki političari zavide na karijerama. Ovih pet žena jedne su od najčešće proglašavanim zgodinima i uspješnima.

Belinda Stronach

Bivša kanadska političarka koja je bila čak na čelu dva ministarstava, danas je uspješna 50-godišnja poslovna žena. Prije devet godina dijagnosticiran joj je rak dojke, te se podvrgnula mastektomiji. Dva put se udavala te ima dvoje djece iz prvog braka.

Maria Elena Boschi

Ova 35-godišnja pravnica najmlađa je ministrica u talijanskoj vladi, a tu poziciju drži od 2014. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Firenci kao najbolja u svojoj generaciji. 2011. postala je savjetnica sadašnjem premijeru Matteu Renziju te je koordinirala njegovu kampanju za vođu koalicije dok je bio gradonačelnik Firence.

Eva Kaili

Nekoć televizijska voditeljica u Grčkoj, sada 37-godišnja Eva svoju zemlju predstavlja u Europskom parlamentu. Završila je prediplomski studij arhitekture i inženjerstva, a ima i magisterij iz internacionalnih odnosa. Trenutno radi na doktoratu iz internacionalne političke ekonomije.

Alina Kabaeva

Bila je jedna od najnagrađivanijih gimnastičarki na svijetu, osvojivši dvije olimpijske medalje, 14 medalja sa svjetskog prvenstva i 25 medalja s europskog. 32-godišnja Alina sedam godina je provela u ruskom parlamentu, a sada presjeda odborom direktora privatne medijske kuće, National Media Group.

Mara Carfagna

Nakon što je završila pravo, radila je kao televizijska voditeljica i model, a od 2008. do 2011. bila je ministrica u Berlusconijevoj vladi. Nedavno je napunila 40 godina, a nekoliko puta je bila proglašenom najljepšom političarkom. I sam Berlusconi je rekao da nije oženjen, 'odmah bih se njome oženio'.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene