Glazbeni vizionar

PO OVOME ĆEMO GA PAMTITI Najveći hitovi legendarnog Cohena

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Legendarni kantautor ostat će zampaćen po svojim legendarnim hitovima.

Velikan svjetske glazbe, Leonard Cohen, napustio nas je u 82. godini života, svega dva mjeseca nakon objave svog posljednjeg albuma "You Want It Darker". Dugoiščekivani album osvojio je kritičare koji su imali samo pozitivne reakcije. Riječ je o njegovom četrnaestom izdanju u karijeri koje je ocijenjeno kao novi trijumf ''klasičnog'' Cohena, prepoznatljiv, ali opet iznimno drugačiji.

Pogledaj i ovo showbuzz Beskrajna tuga ODLAZAK VELIKANA Pokopan prije nego je objavljena vijest o njegovoj smrti?

Svjetski slavan i priznat glazbenik tijekom svoje 45-godišnje karijere postao je legenda. Generacije i generacije odrasle su slušajući njegove pjesme koje su postale pravi hit. "Dance me to the end of love'' napisana je 1984. godine, a malo je poznato da je napisana u sjećanje glazbenicima koji su svirali pored krematorija u koncentracijskim logorima.

Pjesma "Suzanne" govori o supruzi jednog bliskog Cohenovog prijatelja i jedna je od Cohenovih pjesama koja je doživjela najviše obrada.

Pjesma "In my Secret life'' jedna je od omiljenijih među publikom.

Cohen je bio romantičar u duši. Neke njegove ljubavne pjesme, iako su bile tužne, odisale su nježnošću i romantikom. Ljubavna iskustva pretočio je i u svoje pjesme. Njegova velika ljubav i muza, bila je lijepa Norvežanka Marianne Ihlen, koja je preminula ljetos u 81. godinI života. Zajedno su proveli pet zajedničkih godina, Leonard ju je ovjekovječio u pjesmi "So Long, Marianne". U toj pjesmi opisao je razloge njihova prekida.

Uu tu, Cohen će ostat zapaćen i po ostalim slavnim pjesmama. Svojoj ljubavi posvetio je druge pjesme, među kojima i "Bird on the Wire".

Nepopravljiv romantik ostat će zauvijek zapamćen po svojim stihovima i omiljen među publikom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene