invals arizbo zeb

Leonardo Da Vinci, Agatha Christie i Cher imaju nešto zajedničko

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ukratko, disleksija je poremećaj u učenju, prvenstveno se očituje kod pisanja i javlja se kod svih razina inteligencije.

Broj poznatih osoba koje su se borile ili se bore s disleksijom je veći nego što možete zamislit. Disleksija nije najugodnija stvar na svijetu, ali ove poznate face dokazuju da je važno samo ono što uistinu želite i tada vas ništa ne može omesti da ostvarite svoje ciljeve.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton Još jedan loš fotošop? Jeste li primijetili nešto čudno na novim zajedničkim fotografijama Williama i Kate? Komentirala ih je čak i Whoopi Goldberg!

Agatha Christie je najprodavaniji autor na svijetu, jedina knjiga koja je prodavanija od njene je Biblija. Iako je patila od disleksije to je ni najmanje nije spriječilo u tome da bude kreativna i postane najpoznatija spisateljica na svijetu.

Originalna 'Nestala': Misterioznih 11 dana u životu poznate književnice

Genijalni Leonardo Da Vinci bio je toliko toga da je gotovo nemoguće navesti sva njegova zanimanja. Dovoljno je reći da je upravo on taj koji je izmislio koncepciju helikoptera, napravio 'digitron', postavio teoriju o tektonskim pločama... Leonardo je patio od disleksije i svoje je bilješke najčešće zapisivao naopako što se često događa kod ljevorukih ljudi s disleksijom. Zanimljivo je to da oni najčešće nisu svjesni da zapravo pišu naopako.

Oscarom nagrađena glumica i pjevačica Cher zbog disleksije je napustila školu i pokušala učiti glumu. Sreća joj se naklonila kada je u jednom kafiću upoznala Sonny Bono koji je u to vrijeme bio vrlo uspješan u poslu. Snimili su zajedno pjesmu, a ostalo je povijest.

Magic Johnson, Tom Cruise, Walt Disney, Whoopi Goldberg samo su neka od poznatih imena koja disleksija nije omela u tome da postanu planetarne zvijezde.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene