žestoki momci

Opaki rockeri poručuju: 'Ništa te ne spusti na zemlju više od mijenjanja pelena'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na stageu su žestoki rokeri, a privatno obiteljski ljudi. Mile Kekin i društvo otkrili za Dnevnik.hr kako smišljaju sjajne tekstove te što ih najbrže spusti na zemlju.

Dečki iz Hladnog piva žare i pale danas kao i na početku karijere. Pred njima su uskoro nastupi u Sarajevu i Varaždinu, a za Dnevnik.hr u intervjuu otkrivaju što očekuje publiku. Progovorili su i o roditeljstvu, društvenim prilikama i načinima da se opuste...

Pogledaj i ovo showbuzz Ljetni hit? Radnici upropaštenih firmi u videu Hladnog piva: 'Bit će to jedna lijepa ljetna šaka u oko'

Pred vama su nastupi u Sarajevu i Varaždinu. Jeste li spremni? Kakva je atmosfera u bendu pred velike koncerte?

Spremni smo maksimalno. Svakodnevne imamo probe, a ove smo godine već 40-tak puta na koncertima izveli većinu pjesama s novog albuma. Tako da nema dvojbe da ćemo bit u formi sviračkoj. Ako publika bude barem upola spremna mogli bi to biti dva koncert za pamćenje.

I album 'Dani zatvorenih vrata' kod publike je prošao izvrsno. Jeste li očekivali takav uspjeh albuma?

Iskreno rečeno, jesmo. Dugo smo radili na ovom albumu, čak 4 godine, puno smo picanili na svakoj, mijenjali aranžmane, dvojili dok svi nismo bili zadovoljni. Ipak, mislim da je album još neotkriven, odnosno da na njemu ima još pjesama koje će ostati u našem repertoaru još godinama.

KAKVA PRESTIŽ Naši dečki nominirani za MTV nagradu

Stihovi "bog, domovina, nacija; svi na pod, ovo je privatizacija" su zapravo summa summarum društvene i političke situacije u Hrvatskoj, ali i regiji. Tko stoji iza njih i što im je bila inspiracija?

Inspiracija nije problem. Problem je više kako ispričati priču bez korištenja općih mjesta i parola. Ovaj refren je možda malo prekrio priču o čovjeku iz pjesme koji svako jutro odradi svoju rutinu iako je postala potpuno besmislena. Tekst sam napisao prije par godina ali smo je među zadnjim završili. Odmah smo znali da će izazvati jake reakcije, ali tek kad je Andrej snimio spot s radnicima koji su u istoj to privatizaciji ostali bez posla smo znali da će se o Firmi još dugo pričati.


U predizborno vrijeme, što biste poručili ljudima?

Poručio bi im da između nepoštenih i nesposobnih odaberu manje zlo .

Poznato je da situaciju u društvu mijenja i glazba. U Hrvatskoj su vaši društveno-angažirani stihovi česta ilustracija situacije i mogući katalizator promjena nabolje. Shvaćate li to kao odgovornost i kako vam ta odgovornost sjeda, jeste li je svjesni?

Smatrat ću sebe tek onda odgovornim kad ću ja određivati tko će bit premijer a tko ministri. Sve do tada sam samo tekstopisac, muzičar, muž, otac, kroničar vremena. NE smatram da se glazbom može mijenjati društvo, eventualno možeš sasvim malo utjecati na svjetonazor mladih ljudi. Ali niti tu se ne možeš uspoređivati s utjecajem kućnog odgoja i obrazovnog sustava. Ukratko, ne odgajaju glazbenici već roditelji.

Radnici upropaštenih firmi u videu Hladnog piva: 'Bit će to jedna lijepa ljetna šaka u oko'

Kako se odmarate nakon većih turneja ili snimanja albuma? Što vas najviše opušta kao ekipu?

Odmaramo se najbolje tako da se neko vrijeme ne vidimo, osim da rođendanima i kućnim zabavama. Ja volim igrati mali nogomet, Šoki voli Golfove itd. Imamo svi po jedan ispušni ventil koji nema veze s muzikom.

Rokeri ste, ali i obiteljski ljudi. Kako to ide zajedno? Uspijevate li sve uskladiti i koliko vam je smiješno ujutro mijenjati pelene, a navečer 'divljati' na stageu?

Naravno da uspijevamo, čak mislim da je nama lakše jer nemamo čvrsto radno vrijeme niti šefa koji nam visi nad glavom. Osim toga djeca su odlični kad treba rock zvijezdu malo prizemljiti. Nema ništa što te više spusti na zemlju od mijenjanja pelena.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene