Žali se

MILAN POPOVIĆ Hrvatski sud me diskriminira jer sam Srbin!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Milan Popović protivi se odluci Županijskog suda.

Poduzetnik Milan Popović prokomentirao je odluku Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj je donijeta presuda da će njegov i Severinin sin Aleksandar ponovno početi pohađati privatni vrtić u koji ga je upisala majka. Popović je u svom priopćenju naveo kako je diskriminiran jer je Srbin.

Pogledaj i ovo Ella Dvornik "Igraju se životima djece..." I ogorčena Ella Dvornik stala uz Severinu, uputila joj je snažne riječi i poslala jasnu poruku: "Ako ovo nije za ulicu, ne znam što je!"

'Treći put zaredom, Županijski sud poništava mene kao zakonskog skrbnica i oca djeteta i uskraćuje moje zakonsko pravo da brinem i staram se svom djetetu ravnopravno sa njegovom majkom. I dok se hrvatski sistem s jedne strane diči najvišim standardima zaštite djece, po svemu sudeći samo deklarativno, odluka, poput ove, potvrđuje upravo suprotno, poraz tog sistema, jer se osnovno načelo zajedničkog roditeljskog starateljstva u praksi redovno krši. Nikad nisam radio bilo kakvu razliku između ljudi različitih vjeroispovijesti, nacionalnosti i boje kože, ali počinjem vjerovati da odluke Županijskog suda možda imaju veze sa mojim podrijetlom i zato što sam Srbin', rekao je Popović.

Dodao je da će pravdu potražiti pred najvišim sudskim instancama u Hrvatskoj, ali i pred Europskim sudom u Strasbourgu. 'Vjerujem da mnogi očevi na području bivše države ili cijele regije imaju ovakve i slične probleme i siguran sam da mnogi dobri, ali diskriminirani očevi imaju što reći da ovu temu', zaključio je Popović u ekskluzivnoj izjavi za Blic.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene