448777
448777
448777
448777
448777

TUŽBA NA VRATIMA Melania se obračunala s 'klevetničkim izjavama'

  • , 02.09.2016., 10:49
  • Autor:
  • komentara

"Tuženi su iznijeli nekoliko navoda o gospođi Trump koji su 100 posto netočni i strahovito štetni po njen osobni i profesionalni ugled", napisao je njezin odvjetnik.

 
 
 
 
Melania Trump (Foto: Getty)
Melania Trump (Foto: Getty)

Melania Trump, supruga republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, tužila je u četvtak Daily Mail Online i bloggera za širenje neistina o njenoj prošlosti za koje vjeruje da su "strašno štetne" po njen ugled, priopćio je njen odvjetnik.

Daily Mail je prošlog mjeseca u svom članku prenio navode iz jednog slovenskog časopisa da je agencija za koju je Melania radila u New Yorku devedesetih godina pružala i usluge eskorta, povezujući bogate klijente sa ženama za seksualne usluge.

Melania Trump (Getty Images)

Trump je 22. kolovoza obavijestila britanski list i druge novinske organizacije da će poduzeti pravne mjere a njen odvjetnik, Charles Harder, je tada u emailu navode nazvao "otvorenim laganjem".

"Tuženi su iznijeli nekoliko navoda o gospođi Trump koji su 100 posto netočni i strahovito štetni po njen osobni i profesionalni ugled", napisao je Harder u izjavi od četvrtka. . Tužba je podnesena na sudu u Montgomeryju u američkoj saveznoj državi Maryland.

Daily Mail još nije odgovorio na zahtjev za komentar tužbe.

Melania Trump (Foto: Getty)

U tužbi se tvrdi da je blogger iz Marylanda Webster Griffin Tarpley objavio "lažne i klevetničke izjave" o gospođi Trump, uključujući i onu da je bivša manekenka pretrpjela i "potpuni nervni slom".

Ni Tarpley za sada nije bio dostupan za komentar.

"Djela tuženika su toliko krajnje zlonamjerna i štetna po gospođu Trump da se šteta koja joj je nanesena procjenjuje na 150 milijuna dolara", naveo je njen odvjetnik u izjavi.

Melania Trump, koja ima i svoju liniju nakita, rođena je u Sloveniji, a u New York se preselila devedesetih godina prošlog stoljeća. Za predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa udala se 2005. godine. (Hina)

Melania Trump (Foto: Getty)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se