MasterChef 2014

Posljednji 'bijesni vepar Turopolja' Filipa otjerao kući!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ranko Zidarić obećao je Filipu da će ga 'osvetiti'.

Za pripremu što maštovitijeg i što finijeg jela od veprovine Ranko, Filip i Nives su na raspolaganju imali sat vremena i 15 minuta. Ranka je jako zanimalo što će Filip pripremiti jer je bio uvjeren da će se raditi o nekom neobičnom jelu. I bio je u pravu, ali je upravo to jelo bilo zadnje koje je Šovagović pripremio u najpoznatijoj hrvatskoj kuhinji Celebrity MasterChefa.

Pogledaj i ovo showbuzz MasterChef Luka 'Ako se itko približi na 10 kilometara od ovoga bit će – wow!'

´Palo mi je samopouzdanje jako. Nemam taktiku. Osjećam se kao razbijena vojska´, izjavio je Filip koji je bio u velikoj prednosti i siguran da će pobijediti. ´Ne bi bilo zgodno da odletim već sada´, priznao je na početku kuhanja. Imao je problem kod odabira namirnica jer nije imao koncept jela koje će pripremati. Zaključio je da će svaki segment jela raditi posebno, a u obilasku žirija Andrej i Dino su mu pomogli savjetima s reduciranjem aceta balsamica.

´Ono jelo je na granici gastronomske sprdnje!´, Andrej je bio oštar kad je vidio ono što priprema Filip, a Radovan je pokušao ´smiriti´ situaciju.

Celebrity MasterChef: Kupovina na granici razuma!

Ranko i Filip su i u jako ozbiljnoj situaciji pronašli vrijeme za humor. Na dalmatinskom naglasku su se šalili i dovikivali sa svojih radnih jedinica. Šovagović je imao problema s čipsom koji je, umjesto na ulju, pržio na maslacu. Kad je žiri vidio na koji način priprema meso, Dino mu je rekao: ´Sve bi ovo na tvom mjestu radio nanovo jer ovo ti se već suši! Vidiš kako ti tu voda ide na drugi kraj?´. Andrej mu je objasnio razlike između vatre na štednjaku i kako ona djeluje na pripremu mesa.

´Evo vidite da sam ja tu sad npr. odbacio autoritete, meni bi se vrlo vjerojatno dogodilo da bih izletio vani iz ovog programa´, prihvatio je Šovagović savjete. U svom stilu je priznao da mu je svejedno hoće li u showu ostati on ili njegov prijatelj Ranko.

Posljednje jelo na redu za kušanje bilo je Filipovo. Dok se išao prema žiriju najviše ga strah bilo za čips koji je pripremio. Najviše je vjerovao u žličnjake i svoj pire od paprike. Kad je kušao njegovo jelo, Andrej je rekao da korištenje svježeg sira s mesom dosta komplicirano i teško, a kombinacija malo prepečenih bukovača i brusnica mu je bila dobra. Ali u svemu je bilo previše maslaca, a veprovinu je dobro ispekao.

Dinu pire od paprike nije bio loš, ali nije pripadao tanjuru. Brusnice i bukovače dobro su funkcionirale zajedno, a čips je trebao biti tehnički ispravnije pripravljen. Radovan je komentirao da je neke dijelove jela trebao odvojiti jedne od drugih. ´Sudeći prema komentarima, ne znam da li ostajem, ne znam da li odlazim. To sad stvarno ne znam´, zaključio je Filip.

Pred žirijem je bila teška odluka, a Andrej je najradije htio da mogu zadržati svo troje kandidata u showu. Ipak, netko je morao otići kući. Radovanu je vesela trojka jako draga i bio je jako zadovoljan njihovim kuhanjem. Dino se zahvalio što nisu ´uništili´ vepra: ´Svo troje ste jako dobro ispekli meso. Svo troje ste ga različito začinjavali i u tome svo troje bili uspješni´. Andrej je priznao da su imali sumnjive odabire namirnica u dućanu i tehnike pripreme jela. Rankovo jelo je unatoč lošoj prezentaciji bilo najbolje u ovom izazovu. Nives nije najbolje iskoristila svoju prednost, ali je napravila ´školski´ dobro jelo.

´Da ja kuham za ulazak u polufinale, bio bih pažljiviji, osobito kod odabira namirnica´, obratio se Dino Filipu i dodao da je sam sebi ´zagorčao život´ u dućanu. Ipak, od onog što je odabrao uspio je nešto i izvući ali, nažalost – nedovoljno. ´Život ide dalje!´, komentirao je Filip. Nives ga je zagrlila i poljubila, a Ranko nije htio.

´Zidarić me nadmašio, danas je bio predobar. Meni ostaje za utjehu to da sam mu zapravo ja pružio tu šansu da se zbroji i sabere´, izjavio je. Radovan je Filipu poručio da otvori restoran ´Umjetnost konfuznog´, na što mu je odgovorio da će probati. ´Pratit ću MasterChef s posebnim užitkom. Moj favorit je, normalno, Zidarić Ranko. Znači, posljednja linija svinja Turopolja i želim mu proboj do finala i pobjedu u finalu´, zaključio na samom kraju u svom stilu. Ranko je u šali dodao da je Nives kriva za njegovo ispadanje i da će joj se osvetiti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene