446417
446417
446417
446417
446417

Marko Torjanac briljirao na festivalu 'Glumište pod murvom'

  • , 15.08.2016., 13:07
  • Autor:
  • komentara

Na svečanoj završnoj večeri 9. kazališnog festivala 'Glumište pod murvom' u Skradinu dodijeljene su nagrade najboljim glumicima i predstavama.

 
 
 
 
Festival Glumište pod murvom ( Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Festival Glumište pod murvom ( Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Nagradu za najbolju glavnu ulogu u predstavi 'Posljednja Freudova seansa', pripala je Marku Torjancu. Ujedno, sama predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelini. Predstava je nastala u produkciji Kazališta Planet Art, a režirao ju je Marko Torjanac.

Marko Torjanac (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL)

U konkurenciji je bilo deset odabranih predstava iz cijele Hrvatske, a ostali nagrađeni su Franka Klarić za najbolju glavnu žensku ulogu, Joško Ševo i Orijana Kunčić za sporedne uloge i Jakov Bilić za mladog glumca.

Festival Glumište pod murvom ( Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

'Uvijek je lijepo dobiti priznanje radu i trudu koji ste uložili. Drago mi je jer nagrada dolazi sa specifičnog festivala. Prije šest godina sam također dobio nagradu na tom festivalu. Iako za nagrade kažu da znaju doći prerano ili prekasno, međutim, u ovom slučaju, nagrada je važna zbog same predstave jer je preporuka gledateljima da ju pogledaju', rekao je Marko.

Marko Torjanac (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Marko je trostruki dobitnik nagrade 'Fabijan Šovagović' i to baš za ulogu Freuda u predstavi 'Posljednja Freudova seansa' s kojom je osvojio i ovu nagradu festivala 'Glumište pod murvom' u Skradinu.

Osim što je osvojio mnoge nagrade, Marko će zasigurno osvojiti i brojne simpatije u novoj seriji 'Zlatni dvori' koja počinje s emitiranjem na jesen.

Marko Torjanac

'Zanimljivo je i dinamično posao teče. Glumim odvjetinika koji ima puno novaca koji koristi kako bi ostvario svoje, ali i želje kćeri koja unosi pomutnju u cijelu radnju', otkrio je glumac i dodao kako mu je ugodno raditi s kolegama.

'Lijepo je, vrlo je ugodno raditi. Kolegijalna je i radna atmosfera', zaključio je Marko.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se