Filmski hit

PROŠLO JE 30 GODINA Ovo niste znali o kultnom filmu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošlo je 30 godina otkako se 'Top Gun' našao na filmskim platnima, a i dan danas se smatra pravim holivudskim hitom.

Prije točno 30 godina objavljen je film koji je oblikovao generacije i koji je proslavio Toma Cruisea. Kako bi obilježili godišnjicu, donosimo vam neke od manje poznatih činjenica o velikom hitu.

Pogledaj i ovo Kelly McGillis (Foto: Profimedia) Neki su neprepoznatljivi! Akcijski hit proslavio ih je prije 35 godina, a pogledajte koliko se ova legendarna ekipa promijenila od mlađih dana!

Prema Washington Postu, Pentagon je usko surađivao sa studijem kako bi se napravio 'Top Gun', a usluge koje su uključivale korištenje svih njihovih aviona i nosača letjelica naplatili su im 1,8 milijuna dolara.

Pentagon je također zatražio da oni budu ti koji će odobriti scenariji kako bi osigurali da mornarica bude prikazana u pozitivnom svijetlu. Tako su scenu u kojoj je Goose poginuo promijenili. Prvotna scena sudara u zraku promijenjena je u scenu nesreće pri izbacivanju iz zrakoplova jer je Pentagon bio zabrinut zbog djelovanja da previše pilota stradava u sudarima.

Znali li koji glumci vrijede više od 100 milijuna dolara? Pročitajte i tu priču.

Slavni glumac Tom Cruise sedam je centimetara niži od svoje ljubavne partnerice u filmu, Kelly McGillis. Tako se u filmu Kelly ne može vidjeti u potpeticama, dok je s druge strane, Tom nosio kaubojske čizme koje su ga malo povisile.

Publika koja je pogledala film prije njegova službenog objavljivanja imala je jednu veliku zamjerku. Nedostajalo im je scena sa seksom. Iako su završili sa snimanjem mjesecima prije, i bili već na drugim projektima, glumci su se morali vratiti na set 'Top Guna' i snimiti scenu u dizalu i scenu seksa. U scenama se može primijetiti kako je Cruiseova kosa puno duža, a Kellyna kosa puno tamnija, zbog čega ju je u sceni s dizalom prekrila kapom.

Poznati akrobacijski pilot Art Scholl poginuo je tijekom snimanja filma nakon neuspješnog trika. Zadnje riječi prije nego je pao u Tihi ocean bile su mu 'imam pravi problem'. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno, a film je posvećen njemu.

Snimanje filma nije bilo jeftino. Budžet filma iznosio je 15 milijuna dolara, a svaki sat letenja koštao je vrtoglavih 10 tisuća dolara. No, čini da je to bio dobro uložen novac. 'Top Gun' bio je najisplativiji film 1986. godine. Samo u Americi je zaradio 177 milijuna dolara, a vrtoglavih 353 milijuna dolara zaradio je u cijelom svijetu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene