457515
457515
457515
457515
457515

ŽIVOT NAKON RATA Bježala je iz Vukovara, a potom postala jedna od najljepših Hrvatica

  • , 18.11.2016., 10:40
  • Autor:
  • komentara

Maja Vračarić iza sebe ima ratnu traumu, no danas gradi uspješan obiteljski i poslovni život.

 
 
 
 
Vodotoranj, Maja Vračarić Kuljiš (FOTO: Pixell)
Vodotoranj, Maja Vračarić Kuljiš (FOTO: Pixell)

Neki se Vukovara sjete samo jedan dan u godini, a nekima je Vukovar svaki dan u srcu. Jedna od tih je i Maja Vračarić, Vukovarka koja je iz grada otišla sa samo 12 godina i nije joj lako govoriti o strahotama koje je proživjela.

Ipak, Maja se nikad nije prepustila. Po dolasku u Zagreb Maja je nastavila školovanje, u vrijeme srednje škole prijavila se na izbor za Miss Hrvatske gdje je ponijela i titulu pratilje. Kasnije ova Vukovarka dobiva priliku raditi na televiziji, a danas je direktorica izbora Miss Hrvatske. Uz sve to Maja ima i sretan obiteljski život.

Maja Vračarić (FOTO: Sanja Hitrec Lenjak)

Maja nam je otkrila kako je njezin život izgledao u trenutku kada je morala otići iz Vukovara. ''Imala sam 12 godina kada sam morala otići. Morali smo napustiti grad u samo sat vremena jer nam je bilo rečeno da više nećemo moći izaći. Iako sam u tom gradu živjela 12 godina, a u Zagrebu živim već 25 godina, posebno sam osjetljiva na Vukovar. Možda zato što sam otišla naglo i ne svojom voljom bila sam otrgnuta od svojeg doma, prijatelja, ulice, škole...'', prepričava nam Maja.

''Nažalost u Vukovar ne idem često. Često sam spriječena poslom. Uglavnom odem jednom ili dva puta godišnje'', otkriva nam Vračarić koja Vukovar ipak nosi u lijepom sjećanju.

''Vukovara se želim sjećati kakav je bio prije rata. Naš je kraj bio bogat, nismo znali za siromaštvo i oskudicu. Moji prijatelji i susjedi bili su širokog srca i gostoljubivi. Takav je bio i naš grad – grad sa širokim ulicama i prelijepim svodovima te šetnicama uz Dunav. Rađale su se tu mnoge ljubavi koje smo mi kao klinci promatrali i maštali kako ćemo i mi tako kada odrastemo'', sa sjetom nam prepričava Maja koja nije sigurna bi li se više mogla vratiti u Vukovar.

Maja Vračarić (FOTO: Sanja Hitrec Lenjak)

''Ako ja i imam želju vratiti se, to više ne može biti samo moja odluka jer mojoj je kćeri Zagreb dom. I moj posao je u Zagrebu. Ipak, maštam da ću se jednom vratiti u moj rodni grad'', kazala je Maja koja se potrudila otrgnuti od rata i gledati u budućnost.

Maja ima uspješnu karijeru, divnu obitelj, a unatoč svim ružnim događanjima njezine su uspomene na Vukovar samo lijepe. U njezinim mislima to je najljepši grad na svijetu.

Vodotoranj, Maja Vračarić Kuljiš (FOTO: Pixell)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se