Kraljica popa

Seks i vrhunska provokacija - to joj je U KRVI!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije nekoliko godina Madonna je oborila sve rekorde u pop industriji te pretekla Elvisa po broju prodanih albuma te se još jednom dokazala kao POP KRALJICA!

Pop kraljica Madonna, koja je danas proslavila 55. rođendan, na vrhu ljestvice svjetskih zvijezda nalazi se više od 30 godina.

Njezina karijera, bez obzira na negativan ili pozitivan publicitet, nikad nije dovedena u pitanje jer je uvijek uspjela izmisliti 'nešto novo' i privući poglede masa na sebe. Stoga je i zaslužila titulu pop kraljice koja ništa ne prepušta slučaju i sa svojom glazbom, ali i svojim glasom i stasom bez problema hvata korak s vremenom, novim glazbenim žanrovima pa čak i društvenim mrežama.

>> Lourdes više nije djevojčica - Ovako izgleda danas!

Tijekom 2008. godine Madonna je oborila brojne rekorde u pop industriji te pretekla Elvisa po broju prodanih albuma - više od 200 milijuna ploča i zarada od 400 milijuna dolara.

Profesori odmah vidjeli potencijal u njoj

Njezino umjetničko ime nije pokušaj provokacije već je na taj način odala počast svojoj pokojnoj majci. Madonna Maria Louise Ciccone rodila se u kolovozu 1958. u Pontiacu, predgrađu Detroita. Mama joj je bila domaćica, a tata automehaničar. Imala je još petero braće i sestara, a bez majke su ostali kad joj je bilo samo 5 godina. Nakon srednje škole dobila je stipendiju za akademiju suvremenog plesa u Michiganu, a njezini profesori odmah su uvidjeli potencijal koji pleše pred njima.



Do prvog hita na nagovor prijatelja

Nakon studija trudila se ostvariti plesnu karijeru u New Yorku. Počela je pjevati pred prijateljima plesačima koji su je uvjerili da je i za to talentirana pa je s jednim DJ-em snimila demo ploču 'Everybody', a kad je ploča došla u ruke Seymoura Steina iz kuće Sire Records, Madonna je dobila i svoj prvi ugovor i prvi hit!

Nakon toga 1983. godine Madonna je snimila i album 'Madonna', a zbog pjesme 'Holiday' završila je i na televiziji. Tinejdžeri su je odmah prihvatili i počeli oponašati - Madonna je stvorila novu modu: suknje od tila, mrežaste čarape, blajhani pramenovi, jaka šminka i gumene narukvice...

MTV je lansirao na vrh

Ono što ju je lansiralo na sami vrh dogodilo se kratko prije izlaska albuma 'Like A Virgin'. Na dodjeli MTV nagrada Madonna je izišla na pozornicu u bijeloj vjenčanici. Njezina izvedba pjesme koja u prijevodu glasi 'Kao djevica' u bijeloj vjenčanici bila je prvi Madonnin TV nastup, a ona je njime ljude šokirala preko malih ekrana - to je bilo prvi puta da je netko opjevao razdjevičenje i to na televiziji.

Nakon toga uslijedili su i hitovi 'Material Girl', 'Papa Don't Preach', 'Angel', ali i pojavljivanje u filmu 'Evita' gdje je utjelovila legendarnu Evitu Peron. Bez obzira na kojem projektu radila, Madonna je 'hit hitova'. Naravno, pažnju je privlačila i poljupcima s drugim pjevačicama poput onog slavnog s  Britney Spears, ali i razni golišavi editorijali kao i provokativni nastupi i spotovi.

MDNA - seks i provokacija njoj su 'u krvi'

Seks i satira glavno su oružje ove izvođačice
kažu glazbeni kritičari, a ako je gledamo isključivo iz aspketa zabavljačice - savršeno utegnuto tijelo i nastup na pozornici u kojem je malo koji plesači mogu pratiti njezino je glavno oružje.

 Madonna je tijekom karijere snimila 12 albuma, a posljednji se zove MDNA kao skraćenica od Madonna DNA. A da joj je seks i provokacija 'u krvi', dokazuje hitom 'Girl Gone Wild'.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene