Stop premršavosti

Lucija, Nives i Kristina ujedinjene: ''Zbog ovakve modne industrije djevojčice se osjećaju ružno u vlastitoj koži''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Lucija Lugomer, Nives Celzijus i Kristina Šalinović progovorile su o najnovijoj odluci iz svijeta moda koja je odjeknula poput bombe.

Vlasnici Guccija, Saint Laurenta, Vuittona i Diora donijeli su zajedničku odluku kako će na pistama i modnim snimanjima zabraniti djevojke koje nose famoznu veličinu 0 koja već godinama opravdano izaziva kontroverze u industriji.

Pogledaj i ovo Nives Celzijus nevjerojatno sliče! Nives Celzijus pokazala lijepe kćer i sestru, objavila zajednički video: ''Ma prezgodne ste sve tri!''

Ova se veličina odnosi na sve žene čije su tjelesne proporcije između 76-58-81 i 84-64-89 centimetara, a originalno je iz američke tekstilne industrije.

Velika pobuna protiv ovog nezdravog trenda započela je tek nakon što je u ožujku 2006. španjolska manekenka Luisel Ramos umrla od anoreksije.

Ovu odluku nisu propustile komentirati ni naše poznate dame. Lucija Lugomer, inače plus size model, Kristina Šalinović koja iza sebe ima zavidnu modnu karijeru, te putena Nives Celzijus dale su svoj osvrt na ovu najnoviju odluku najjačih modnih brendova na svijetu.

''Koliko smo osviješteni ili ne i koliko si to uopće želimo priznati, vjerujem da mnogi od nas ipak znaju kako su imenovani brendovi veliki pokretači samih standarda te me veseli vidjeti kako se ovim postupkom mijenjaju nezdrave navike koje su se i predugo smatrale 'normalnima'. Nitko mi nikada neće moći objasniti zbog čega mora doći do jedne tako velike i kobne sudbine, a pogotovo ovako mlade djevojke da bi se stvari mogle tek onda početi mijenjati. Iskreno se nadam da će se brendovi odlučenog zbilja i držati jer posao modela nije nikako lagan i može ostaviti vrlo trajnu posljedicu na osobu koja se time bavi i od toga živi ali i osobu koja to tek 'izdaleka' gleda. Uz sve navedeno, svim curama skidam kapu do poda jer si mogu samo zamisliti koliko je žrtvovanja potrebno za takvu odluku i spoznaju konkurencije te dolazi do toga da to postaje životni stil ali ujedno, sami odgovaramo za posljedice svojih odluka'', kazala je Lucija Lugomer koja gradi sjajnu plus size karijeru, no našla se i u situacijama kada su ružno komentirali njezin izgled.

''Raduje me da se konačno počelo razmišljati i o zdravlju, a ne samo o nekim upitnim idealima ljepote. Modna industrija već dugo promovira ekstremnu mršavost kao ideal ženske ljepote, pa nije ni čudo da se mnoge djevojke, čak i djevojčice, osjećaju ružno i nesigurno u vlastitoj koži. Ili da već sa 7-8 godina raspravljaju o dijetama'', smatra Nives Celzijus koju mnogi muškarci vole i zbog talenta, ali i zbog ''prave'' ženske linije.

''Iskreno, o toj zabrani se govori od kada sam ja došla u modnu industriju! Mršavih cura na pistama je uvijek bilo, no to nužno ne mora značiti da smo se sve izgladnjivale! Ima ljudi kao što sam ja, koji se jednostavno ne mogu udebljati! Uvijek se znalo kakvi modeli koji su na pistama moraju izgledat, a to je vitko (ne mršavo), visoko i zanimljivo izgledati!'', otkrila je Kristina Šalinović koja iza sebe ima izgrađenu zavidnu karijeru modela.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene