Na izložbi

To je ljubav: Zagrebački izlazak Zrinke Cvitešić i Nike Kranjčara

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Otvorena je izložba Nan Hoover – Sandro Đukić u Zagrebu. To je ujedno 9. iz ciklusa Mentalni sklop koju su predstavili kustos Mladen Lučić s autorom Sandrom Đukićem, a izložbu nisu propustila i neka poznata lica.

Izložba Nan Hoover i Sandra Đukića refleksija je i segment dijaloga koji traje veći dio Sandrova života. Njegov početak zbio se na dizeldorfskoj akademiji, nastavio prijateljstvom, te traje do danas, Sandrovim posvećenim arhiviranjem djela svoje mentorice.

Pogledaj i ovo Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić Najtajanstveniji domaći par Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić uhvaćeni u opuštenim trenucima, nisu marili za znatiželjne poglede i pokazali su da su sretniji nego ikad!

Zrinka Cvitešić blistala u Lisinskom - Snima s BBC-em, uskoro izlazi u njezina pjesma

Sandro je u izložbu uvrstio posvetu Nan-snimku performansa Still Movement, izvedenog u kontekstu izložbe Standard Pacific Time. Koncentriranim slow motion kretanjem, Sandro usporava prolaznost. Otvorenju su nazočili glumica Sanja Vejnović, dizajneri Ivan Midžić, Mario Miše, Neven Mihić i Tomislav Bahorić, balerina Edina Pličanić, kipar Kristijan Kožul i mnogi drugi. No, najviše su pozornosti privukli glumačko-nogometni par  Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar koji su stigli iz Londona.

Izložba je bila sjajan početak njihovog izlaska, a poznati par tako je iskoristio trenutak i za javnu potvrdu svoje ljubavne sreće. Nije na odmet primijetiti kako su i Zrinka i Niko pokazali nove frizure, a pred fotoobjektivima osmijehe nisu skrivali.

Inače, što se tiče izložbe, Sandrova montaža izloženih djela niz je asocijacija vezanih za ontološku temu – poziciju materijalnog, smrtnog bića i njegovu transcendentalnu mogućnost. Sandro stvara dualistički kontrapunkt, narativ koji otpočinje u dvorani nizozemskih majstora Kunsthistorisches Museuma. Kontemplativni performans King’s gambit, koji u dvorani nizozemskih majstora izvodi sa Slavenom Toljem, referira se na poziciju habsburških imperatora i zrcali stanje skeptičnog individualca u merkantilističkom svijetu. S nekoliko fotografija dvorane, Sandro sažima ljudske ambicije i pad - izgon iz Raja, ljubavnike u krčmi i kadavere lovačkog pljena, lihvare i nadzornu kameru.

Izložba ostaje otvorenom do 11.07.2015. Ulaz slobodan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene