provjerite sami

Lista balkanskih filmova koji bi posramili '50 nijansi sive'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Film '50 nijansi sive' pun je scena koje samo raspiruju maštu, ali ovo su filmovi koji dokazuju da i Balkanci znaju što rade.

Dominacija, pokoravanje, ograničavanje, nadzor, vezivanje, kažnjavanje i seksualizirana bol pojmovi su koji se provlače kroz film '50 nijansi sive', no postoje i filmovi snimani u bivšoj Jugoslaviji koji bi mogli biti opasna konkurencija filmu koji je osvojio cijeli svijet.

Pogledaj i ovo showbuzz U svijetu VIDEO Erotska priča koja obara sve rekorde!

'Vizantijsko plavo'

Kaja Žutić i Lazar Ristovski nositelji su radnje u filmu koji je zavodljiv na jedan neobičan način, a koji potragu za neuništivom plavom bojom s vizantijskih crkvenih fresaka pretvara se u senzualnu ljubavnu priču u kojoj Europa sreće Balkan

'Una'

Veza studentice i profesora priča je koja je ispričana bezbroj puta kroz povijest, a Rade Šerbedžija i Sonja Savić na jedan su novi način oslikali ovu zabranjenu ljubav. Ona mlada i lijepa, a on stariji i oženjen, a seksualne napetosti među njima ne nedostaje.

VIDEO Ovo je jedini film koji je dobio Oscara, a NIJE za mlađe od 18!

'Čudo neviđeno'

Ova tragikomedija se događa u maloj ribarskom naselju, na obali jezera, gdje se oduvijek živjelo na sličan način. Žene su te koje love ribu dok muškarci sjede u kafiću, udvaraju se konobarici, piju, mudruju i sanjaju novi i bolji život. Iz ovog se filma najviše pamti scena Savine Geršak koja se kupa u jezeru.

'Lepota poroka'

Ova se film bavi sudarom civilizacija i običaja, one crnogorske arhaične, koja živi negdje na kamenjaru i one primorske koja je uslijed vala turizma zauzela potpuno suprotne stavove. Svi još uvijek pamte erotičnost Mire Furlan koja se kupa s turistima.

'Misterije organizma'

Film je izazvao mnogo kontroverzi budući da je snimljen u razdoblju 60-ih godina, no donio je mnoge promjene u domaćoj filmskoj industriji. Scene vođenja ljubavi na filmu su mnogo slobodnije i više korištene te je povećana sloboda i kreativnost filmskih stvaralaca.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene