U 97. godini

Preminula Lepa Smoje

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Supruga legendarnog književnika i novinara Miljenka Smoje umrla je jutros u svom stanu u Splitu.

Preminula je Lepa Smoje.

Supruga legendarnog Miljenka Smoje umrla je jutros u svom stanu na splitskom Dražancu u 97. godini života. Otišla je u snu.

Lepa Smoje rođena je 20. veljače 1920. godine u Zadru, a bila je poznata kao velika plesna koreografkinja i supruga najvećeg splitskog novinara. Bila je dinamična, duhovita i okretna, kažu oni koji su je poznavali. Brojna poznata splitska lica, poput Severine i Jelene Rozge, proplesale su uz Lepu Smoje.

Više od ljubavi

Njezin život obilježili su brojni sretni, ali i teški trenuci. Najteži među njima svakako je bio gubitak kćeri Renate, koja je preminula zbog teške bolesti. Uz nju je tada bio Smoje, a zabilježio je svojedobno da su neko vrijeme Lepa i on živjeli u hotelu, ne mogavši se nositi s boli koja ih je čekala kod kuće.

Sa Smojom se upoznala nakon Drugog svjetskog rata, a tada su joj bile 24 godine, dok je on imao svega 21.

Uspjeli su preboljeti sve, zajedno, a vezalo ih je, pričala je Lepa, nešto više od ljubavi. Znao je Smoje biti nestašan, tulumareći sa, primjerice, Borisom Dvornikom, no Lepa je prolazila preko svega. Ipak, nikad nije ostajala dužna. Bili su to nešto, znala je reći. I njega, svoju veliku ljubav, izgubila je nakon 51 zajedničke godine. Teški životni udarci Lepoj nisu oduzeli vedrinu i radost življenja. Knjigu o suživotu sa Smojom opisala je u knjizi 'Ona'. Naime, tim nadimkom Smoje je zvao Lepu. Uz milijune žena na svijetu, samo je jedna Ona. Knjigu je objavila u 88. godini života.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene