Priče s druge strane

'Iz velikog, crnog džipa izlazi i približava se - visok, plav i poprilično zgodan'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Naša slavna glumica sa suprugom živi u SAD-u. Okusila je čari tamošnje brze vožnje, ali i policijske kazne.

Gajim pomalo prijezir, ali i bojazan prema američkim policajcima. Možda malo zbog filmova, a možda i zbog događanja u zadnje vrijeme, pucnjava i ostalog. Dobro, da ne pretjerujem, prometni policajci jesu ili bi trebali biti ipak malo normalniji u izvršavanju dužnosti?!

Pogledaj i ovo showbuzz Voli omastiti brk LEONA PARAMINSKI 'U Americi jedem ćevape i sarmu'

Leona Paraminski: Kod menadžerice koja je vodila i Jodie Foster

Od kada smo došli ovdje, potajno sam priželjkivala da me zaustavi prometna policija samo da bi vidjela kako to zapravo izgleda. Da li izgleda onako kako smo navikli gledati u filmovima? A kada nešto poželis, pa makar i kad imaš ovako glupe ideje poput ove moje, naravno, dogodi se! Bolje rečeno, izabereš da se dogodi, prepričava Leona Paraminski u svojoj kolumni.

I došao je i taj dan, ja to zovem beskrajan dan, kada vozim u jednom danu u Los Angeles i nazad. Ponekad sam i do šest sati u autu zbog konstantnih gužvi. U tom slučaju imam manje tolerancije za loše vozače, za malo starije, a i za malo nabrijanije i netolerantne vozače. Drugim riječima, svi ti idu na živce i mrziš cijeli svijet, kao da imaš jedan dobar PMS :).

Put putujem, a žao mi... poznati Hrvati u bijelom svijetu

Vozim, vozim, vozim i vozim i pop**dim i probudi se u meni balkanski Nikki Lauda. Ajde čovječe, na autoputu smo, voooziiiiiii. Krenem prestizati jedan nepodnošljivo spor auto ispred mene. Srce mi je na mjestu, sada opet mogu tj. moram vozit ko bakica. Još malo pa sam doma.

Par minuta kasnije vidim iza sebe nešto kao veliku zasljepljujuću disko kuglu u duginim bojama koja se luđački vrti i počinjem osjećati adrenalin u pleksusu. Da, to je to! Zaustavlja me slavna američka policija. Sad već napola pribrana, zaustavljam se na obližnjem izlazu. Iz velikog crnog džipa izlazi i približava se sa lampicom uperenom u mene (uvijek provjera prije svega) sa strane suvozačkog mjesta - visok, plav i poprilično zgodan. Pravi Baywatch good looking frajer, samo što je zakopčan do grla.

Vrlo smirenim i američki prepristojnim tonom kaže: Gospođice, znate li zašto sam vas zaustavio i znate li da ste vozili prebrzo? 'Da, oooo, wooow moš’mislit, vozila sam oko 125km/h i to pri pretjecanju samo, da, da, da, prekršila sam propis, inače znate u Europi (nema smisla objašnjavati gdje je Hrvatska) to je potpuno normalna brzina kojom se uobičajeno vozimo na autoputu...' Sve sam to pomislila, rekla nisam.

Leona Paraminski: Politika je kurva koju jako skupo plaćamo

Bila sam neodlučna da li da priznam krivnju ili da se pravim malo blesava. Nehotimično, ispala sam malo zbunjena, što možda i nije loše?! Dajem mu sve podatke, on ponosno i vješto i toliko naučeno odlazi do svog prevelikog vozila, vraća se nazad, a ja si pritom mislim: Ma nema šanse da me ne pusti, nadajući se da je pao na moj europski šarm, plave oči ,velike zube i još veći osmijeh. Nažalost, kriva procjena. A valjda nisam njegov tip :).

Ok, sada postajemo zbilja ozbiljni jer s njima ipak nema šale, nažalost! Sljedeće što me zanima je kolika je kazna i mogu li je platiti na licu mjesta. Ne znam tko je izgledao više zbunjeno u tom trenutku - on ili ja. Vjerojatno on. Ja sam svoju zbunjenost već odradila. Njemu mu bilo jasno da meni nije jasno. Pa saznajem; nije on taj koji određuje kaznu, on samo vrši opservaciju i čak mi ne može ni odrediti koliko sam točno vozila, samo aproksimativno. Ma daaaj?!

Dakle,u sljedećih desetak dana trebam pričekati pismenu obavijest na kućnu adresu gdje ce me obavijestiti koliko sam točno dužna. Nakon toga imam dvije mogućnosti ili moram na sud i to vjerojatno nekoliko puta, gdje mogu pojašnjavati zašto mislim da nisam ili jesam kriva. I to naravno može svakako završiti.. Ili mogu platiti kaznu, koja kažu poznanici, doseže i do 500$. Ali, to naravno nije kraj. Zašto bi bilo jednostavno kada može biti komplicirano?!

EKSKLUZIVNO O POKOLJU U KALIFORNIJI 'Postalo je to nekako uobičajeno'

Dakle, pri izboru 'broj dva' moram završiti i online školu, položiti neke testove i to još dodatno platiti jer nije, očito, bitna edukacija nego zarada. A još vam nisam rekla da ne znam da li ce mi to utjecati na osiguranje autokuće koju imamo, a gdje su još i bodovi... Pa da sam uzrokovala lančani sudar ne bi bilo toliko komplicirano!

Forma bez sadržaja i nimalo zdravog razuma. Platit ću kaznu, položiti prokleti online test i nikad više neću voziti brzo. Je, moš' mislit.
P.S. Kazna još uvijek nije stigla, a prošlo je više od deset dana.

Birokracija + administracija = frustracija!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene