456314
456314
456314
456314
456314

HRVATI U AMERICI UOČI IZBORA "Očekuju nas novi ratovi ili potpuno slabljenje Amerike"

  • , 08.11.2016., 10:26
  • Autor:
  • komentara

Leona Paraminski sa suprugom živi u Kaliforniji. Prokomentirala nam je atmosferu u Americi uoči povijesnih izbora.

 
 
 
 
Leona Paraminski (FOTO: Privatni album)
Leona Paraminski (FOTO: Privatni album)

Uoči predsjedničkih izbora u SAD-u, glumica Leona Paraminski otkrila nam je svoje dojmove i atmosferu koja trenutno vlada u zemlji. Našu glumicu nisu iznenadila žustra prepucavanja Hillary Clinton i Donalda Trumpa.

"Nema iznenađenja, čista politička igra, skandali, manipulacija, skupljanje glasova, krajnje očekivano", rekla je Leona. Njena opcija i političar kojeg smatra vrijednim glasova jest Bernie Sanders. "Bernie Sanders dosljedan je političar zadnjih tridesetak godina, pacifist koji ima velike snove i viziju o, nazovimo ga tako, socijalističkom sistemu za Ameriku, smanjenju nejednakosti bogatih i siromašnih, stvaranju davno izgubljene srednje klase, redistribucijom bogatstva, otvaranju poslova, nudio je plan o besplatnom školovanju i brisanju studentskog duga, besplatnom zdravstvenom osiguranju... Kao nezavisnom kandidatu i načinu kako funkcionira politički američki sistem, imao je nažalost male šanse. Po meni je Bernie Sanders jedan od najznačajnijih političara lijeve (nezavisne) opcije u Americi", smatra Paraminski.

Leona Paraminski (Foto: Privatni album)

Atmosferu u SAD-u ocijenila je podijeljenom. "Podijeljeni su kao i svugdje u svijetu kada dolazi do biranja između lijeve ili desne opcije. Mi živimo u vrlo liberalnom gradu, gdje je većina lijevo orijentirana, dakle pro Hillary, ali uostalom kao i cijela Kalifornija. Iako, ljudima se jako sviđa Trumpova otvorenost i netaktičnost na neki način. Ljudima je dosta establishmenta", otkriva nam glumica. I ove izbore, kao uostalom svake, Paraminski smatra povijesnima. "U ovom slučaju, očekuju nas ili novi ratovi ili potpuno slabljenje Amerike u svijetu. Iako smatram da je jedno sigurno, a to je da će bogati biti još bogatiji, a siromašni još siromašniji", zaključila je Paraminski.

U New Yorku već nekoliko godina živi i Ivica Kovačević, nekad poznati voditelj i novinar. U SAD-u izgradio je privatni biznis, a za Dnevnik Nove TV otkrio je da je atmosfera prilično napeta. "Amerika je podijeljena na pola. Jedni su strogo za Hillary, drugi su strogo za Donalda Trumpa. Neki taj krug ljudi koje ja poznajem, tih jedan posto bogataša, uglavnom su orijentirani prema Trumpu", rekao je Kovačević. Smatra da je tome razlog Hillaryna izborna porezna politika, koja predlaže da se nakon izbora uvede porez za sve one koji zarađuju više od 250 tisuća dolara.

Ivica Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) - 1

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se