Koja investicija

Legendama za 1. ugovor dali 'siću': 'To je najbolje potrošenih 600 dolara'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Orginalni ugovor potpisan 1988. godine objavljen u javnosti - sad se zna koliko je Nirvana dobila za prvi ugovor!

Grupa Nirvana prvi album 'Bleach' objavila je 1988. godine i to u suradnji s izdavačkom pločom Sub Pop koja je bendu za njega dala 600 dolara. Ta informacija otkrivena je tek nedavno i to objavljivanjem originalnog ugovora u javnosti.

Pogledaj i ovo Naslovnica albuma Nevermind vrhunski hitovi Sve na jednom mjestu: Legendarni grunge bend objavio je tri albuma koja su prodali u milijunskim nakladama

>> Poslušajte pjesmu koja je razljutila MNOGE!

Sub Pop je taj ugovor opisao kao 'najbolje potrošenih šesto dolara – onih koje u tom trenutku nismo imali'. Naime, samo u SAD-u je do sad prodan u 1,700.000 primjeraka.

Na ugovoru se nalaze imena Kurta Cobaina, Jasona Evermana, Chada Channinga i Krista Novoselica, čije ime je na ugovoru krivo napisano kao 'Chris'.

Prema sklopljenom ugovoru, obveza prema izdavaču počinje 1.1.1989. godine, a za drugi album im se daje avans od 12.000 dolara te treći 24.000 dolara. Međutim, Sub Pop nije izdao drugi i treći album jer su dečki zajedno s Daveom Groholom koji im se pridružio 1990. godine, potpisali ugovor s DGC/Geffenom te 1991. godine izdali 'Nevermind', a potom i 'In Utero'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene