Slučaj ih prati 13 godina

'Oni su nas zaj***li, onda ćemo i mi njih'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Metallica je i danas jedan od najutjecajnijih heavy metal bendova na svijetu, a upravo su oni pokrenuli pravu revoluciju u svijetu glazbe prije 13 godina.

Bend Metallica bili su prvi na listi glazbenika koji su odlučili tužiti servis Napster, prvog značajnijeg sajta za download glazbe, zbog nezakonitog korištenja autorskih prava i nelegalnog korištenja glazbe.

Pogledaj i ovo showbuzz Treba pomoć Slavni bend otkazao turneju zbog frontmena koji je ponovno završio na liječenju

Bilo je to prije 13 godina, a Metallica je pokrenula revoluciju. sam bend i danas je aktivan, a upravo imaju svjetsku turneju na kojoj promoviraju svoj novi glazbeno-filmski 3D pothvat 'Metallica: Through The Never'.

>> Koncertni trijumf Metallice u Zagrebu i publike u nemogućim uvjetima

Bubnjar Metallice, Lars Ulrich, u razgovoru za Huffington Post  je otkrio i neke nove detalje iza slavog slučaja Napter. 'Tada nismo bili potpuno spremni na val koji smo pokrenuli', počeo je Lars.

Sve je počelo s pjesmom 'I Disappear' koja je bila korištena na soundtracku filma 'Mission: Impossible II', a izašla je nedovršena. 'Tada su me nazvali u ured i rekli kako se pjesma vrti na nečemu što se zove Napster. Pomislili smo, oni su nas zaj***li, onda ćemo i mi njih'

U trenu kada se počela pripremati tužba, tim Napstera napravio je pametan potez. Ulrich kaže kako su oni okrenuli priču u svoju korist i rekli kako je Metallica pohlepna i želi kontrolirati glazbu pod svojim uvjetima. Nakon svega, bend ne žali za tužbom koju su pokrenuli, no Lars ističe kako mu je žao što će ih 'slučaj Napster' zauvijek pratiti.


DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene