Ne propustite večeras na Doma TV

Lady Di otvoreno: ''Bacila sam se niza stube, trudna. Kraljica je izašla, apsolutno prestravljena''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U četvrtak se obilježava dvadeseta obljetnica smrti britanske princeze Diane. Doma TV će u utorak u 20 sati prikazati dokumentarni film National Geographica - "Diana: njezinim riječima". Dokumentarac je to koji je osvojio gledatelje diljem svijeta.

U filmu su dosad neprikazane snimke princeze koju je javnost obožavala, te intimni intervju u kojem Diana progovara o svojem vjenčanju i ljubavi.

Pogledaj i ovo showbuzz Obitelj princeze ogorčena Snimke koje će šokirati: Princeza Diana o seksu sa Charlesom i što joj je savjetovala kraljica Elizabeta

''Znam da ću jednog dana, ako budem igrala igru života, moći imati sve ono za čime sam žudjela. I bit će posebnije jer ću biti starija i moći ću ih više cijeniti'', rekla je Diana jednom prilikom.

Posljednje snimke princeze Diane snimljene su u Parizu 31. kolovoza 1997. godine. Nekoliko trenutaka poslije poginula je u prometnoj nesreći. Taj događaj rastužio je ne samo Ujedinjeno Kraljevstvo, nego i cijeli svijet.

A počelo je vjenčanjem koje je izgledalo kao da je iz bajke, odnosno vjenčanjem stoljeća, kako su ga još nazivali. Na malim ekranima pratilo ga je oko 750 milijuna ljudi. No Diana koja je tada imala 19 godina i preko noći postala zvijezda, nije se osjećala ugodno.

''Osjećala sam se poput janjeta na klanju. I znala sam to'', kazala je. Za javnost je od početka brak bio kao iz snova, no Lady Di nije imala mira zbog afere svojeg supruga Charlesa s Camillom Parker Bowles. Borila se s depresijom i bulimijom, no o tome se nije javno govorilo.

 

Iznimno gledani dokumentarac večeras možete pogledati u 20 sati na DOMA TV-u.

''Charles je rekao da tražim pažnju, a osjećala sam se očajno i plakala sam. Rekao je da to neće slušati, da mu uvijek to radim i da ide jahati. Bacila sam se niza stube. Bila sam trudna. Bila sam natučena oko trbuha. Kraljica je izašla, apsolutno prestravljena, tresla se od straha'', ispričala je Diana jednu od mnogih bolnih epizoda u svom životu.

Diana nije htjela biti samo supruga britanskog princa, nego je odlučila iskoristiti svoj status slavne osobe za humanitarni rad. Podizala je svijest o AIDSU, pomagala organizacije za razminiranje i zaklade za borbu protiv raka. A nakon 15 godina, raspao joj se brak s princem Charlesom.

Diana je bila i ostala jedna od najvećih ikona 20. stoljeća. Zbog njezina preranog odlaska u 37. godini života mnogi žale i danas.

Dokumentarni film o Dijani na programu je danas u 20 sati na DOMA TV-u.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene