7 sati borbe za život

Kronologija tragedije u kojoj je stradala Dolores Lambaša

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatsku javnost potresla je jučer vijest o smrti glumice Dolores Lambaše koja je život izgubila u ranim 30-im godinama. Donosimo kronološki pregled događanja.

- Jučer oko 6,45 sati na autocesti A3 (sjeverna kolnička traka), kod Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija), u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradala glumica Dolores Lambaša.

Do nesreće je došlo nakon što je 52-godišnji muškarac, varaždinski glumac Stojan Matavulj, s kojim je 32-godišnja Dolores bila u automobilu marke Nissan, naletio na WV Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka.

Pogledaj i ovo Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Prerani odlazak 5 godina od smrti Dolores Lambaše: Voljela je glumu i starije muškarce, a onda je sjela u kobni automobil

>> Dolores planirala prenoćiti u hotelu, u zadnji trenutak se predomislila

>> 'Trauma je bila preteška i nespojiva sa životom'

Od siline sudara Polo je odbačen s ceste na travnatu površinu te se prevrnuo na krov, a s autoceste je sletio i Nissan, koji se također prevrnuo na krov. Lambaša je ispala iz automobila.

U trenutku nesreće, glumica se nalazila u poluležećem položaju na suvozačevom mjestu i bila je vezana sigurnosnim pojasom. 40-godišnji vozač Pola lakše je ozlijeđen. Istog trenutka kad je čuo za nesreću, njezin otac Dino Lambaša iz Šibenika se uputio u Slavonski Brod gdje je stigao s užom obitelji.

- U 7,20 sati Dolores je primljena u slavonskobrodsku bolnicu gdje je reanimirana i u kojoj su se liječnici borili za njezin život. U trenutku dolaska u bolnicu bila je politraumatizirana i u stanju šoka te s teškim ozljedama koje ugrožavaju život.

Odmah je upućena u operacijsku salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci hemodinamske stabilizacije. Dolores je nakon operacije prebačena na Odjel intenzivne skrbi. Bila je u veoma lošem stanju, jer je zadobila obilno krvarenje u toraksu i abdomenu.

- Izjava liječnika za novinare u 12 sati - 'Ozlijede su teške i opsežne. Teško je govoriti o tome kako će se razvijati situacija. ISS kod koji mjeri intenzitet ozljeda je preko 60 što upućuje na ozbiljnost ozljeda i zahvaćenost više organskih sistema', izjavio je tada Josip Samardžić, voditelj Odjela kirurgije Opće bolnice Josip Benčević.

- U 14 sati stiže tužna vijest - Dolores je preminula. Vijest o smrti Dolores Lambaše potvrdila je dr. Blanka Sabolić Kermendi, dežurna anesteziologinja Opće bolnice Josip Benčević. Prema riječima liječnice, 'pacijentica je cijelo vrijeme bila u stanju reanimacije. No, trauma je bila preteška i nespojiva sa životom'.

- Stojan Matavulj je isprva odbijao liječničku pomoć, no kasnije se javio u bolnicu gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Uzeti su mu i uzorci krvi radi analize, a tijekom poslijepodnevnih sati pušten je iz bolnice te je po njega došla supruga u pratnji prijatelja. Zadobio je samo lakše ozljede pa su mu liječnici stavili ovratnik.

>> Glumac koji je bio s Dolores u autu: 'Ovo je najgori dan u mom životu'

'Ja sam izvan sebe, u šoku sam i duboko sam potresen što sam izgubio dragu prijateljicu. Jako teško proživljavam ovo sve. Šaljem sućut obitelji Lambaša, meni je ovo najgori dan u životu', izjavio je glumac nakon izlaska iz bolnice.

Protiv Stojana je tijekom jučerašnjeg dana podignuta kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo izazivanja nesreće sa smrtno stradalom osobom.

- Statusi Doloresina Facebook profila otkrivaju kako je u utorak boravila u Iloku. Objavila je kako se u jednom iločkom hotelu našla s prijateljicom koju nije dugo vidjela. Iz istog su nam hotela potvrdili da je Dolores ondje imala rezervirano noćenje od kojeg je očito odustala i krenula prema Zagrebu.

Prije kobnog povratka kući, glumica je s prijateljima na društvenoj mreži podijelila i informaciju kako se s društvom nalazi u Iločkim podrumima. S Dolores se preksinoć, nažalost, po posljednji put čuo i njezin otac Dino.

>> Posljednja fotografija Dolores Lambaše

'Pričali smo o nekim sasvim drugim stvarima, snima neku seriju', komentirao je njezin otac.

A još jučer ujutro u sretan završetak priče vjerovali su i njezine kolege i prijatelji.

>> Shrvani fanovi i prijatelji: 'Zbogom, prekrasna ženo!'

'To je tragedija tako strašna. Baš sam se nekako nadala da će se izvući, baš mi je strašno to nekako. Gubitak mladog života koji je još mogao mnogo toga dati', izjavila je Jelena Perčin.

No, u 14 sati ugasile su se sve nade. Dolores je preminula u slavonskobrodskoj bolnici nakon što su se liječnici sedam sati borili za njezin život.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene