Pogledajte galeriju!

Kraljevsko vjenčanje kao iz bajke: Udala se princeza Madeleine!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mlađa kći kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije s američkim poduzetnikom Chrisom O’ Neillom bračne zavjete izmjenila je u katedrali u Stockholmu.

Mlađa kći kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije, Madeleine od Švedske tijekom subote udala se za Amerikanca Chrisa O’ Neilla.

Pogledaj i ovo Victoria Beckham, David Beckham (Foto: Getty Images) Nije joj bilo do smijeha A zato je Victoria djelovala namrgođeno? Noć prije kraljevskog vjenčanja David Beckham malo se opustio

Mlađa kći kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije s američkim poduzetnikom Chrisom O’ Neillom bračne zavjete izmjenili su u crkvi kraljevske palače u Stockholmu, a na popisu od 470 gostiju nalaze se i pripadnici drugih kraljevskih obitelji iz svijeta poput princa Nikolaosa od Grčke, princa Pavlosa od Grčke i princeze Tatiane, ali i Karl-Johan Persson iz H&M-a, golfer Jesper Parnevik te pjevačica Marie Fredriksson.

Zablistala u Valentinovoj vjenčanici


Nakon svadbe 21 vojnik počasne kraljevske garde opalio je iz svoje puške, a okupljena gomila ispred crkve bila je presretna te su pljeskom dočekali mladence. Madeleine je blistala u vjenčanici dizajnera Valentina, a mladoženja je uz nju pozdravljao ljude.

Par je nakon izlaska iz crkve pozdravio građane koji su se okupili, a nakon njih iz crkve su izašli i ostali članovi kraljevske obitelji te visoki uzvanici.


Mladi par je nakon toga tradicionalnom konjskom zapregom, kako su nekad običavali kralj i kraljica, provozati se centrom grada.

Par na medeni mjesec neće daleko - provest će nekoliko dana 10 kilometara udaljeni od centra Stockholma u kraljevskoj rezidenciji te će ujedno i ploviti na jahti.

>> Dianina haljina prodana je za vrtoglavih 2 milijuna kuna!

Madeleine je četvrta u redu nasljeđivanja švedskog trona iza princeze Viktorije, njene kćeri Estelle i princa Carla Philipa.

 

Upoznali se u New Yorku

Madeleine se prije nekoliko godina preselila u New York i zaposlila u dobrotvornoj organizaciji World Childhood Foundation. Tamo je i upoznala O’Neilla kojeg naziva svojom srodnom dušom.

'Volim njegovu toplinu i smisao za humor. Chris ima veliko srce i u njegovom se društvu svi ugodno osjećaju. Pažljiv je i darežljiv', izjavila je jednom prilikom.

'Otkako sam je upoznao znao sam da je Madeleine osoba koju želim oženiti, ali čekao sam pravi trenutka za prosidbu', ispričao je O’Neill, koji ne može postati kraljem, ali njegova djeca mogu zasjesti na prijestolje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene