442880
442880
442880
442880
442880

ONI SU NAJVEĆI Orkestar koji obara rekorde

  • , 10.07.2016., 17:37
  • Autor:
  • komentara

Oborili su prethodni rekord iz Guinessove knjige rekorda.

 
 
 
 
Najveći orkestar na svijetu (FOTO: Hasan Bratic/DPA/PIXSELL)
Najveći orkestar na svijetu (FOTO: Hasan Bratic/DPA/PIXSELL)

Više od 7500 glazbenika okupilo se u subotu navečer na nogometnom stadionu u Frankfurtu na pomalo posebnom koncertu koji im je omogućio da stvore najveći orkestar na svijetu.

Došavši iz brojnih orkestara i amaterskih udruga Njemačke, ali i susjednih zemalja poput Austrije i Nizozemske, sudionici su dosegnuli broj od 7548, oborivši prethodni rekord iz Guinessove knjige rekorda, postavljen u australskom Brisbaneu 2013., sa 7224 glazbenika.

Najveći orkestar na svijetu (FOTO: Hasan Bratic/DPA/PIXSELL)

Na sjedalima postavljenima na stadionskom travnjaku, divovski orkestar izveo je stavke iz simfonija Dvoraka i Beethovena, primjerice "Odu radosti", potom melodiju iz mjuzikla "Starlight Express" te pjesmu Johna Milesa "Music was my First love", uspješnicu pop glazbe iz sedamdesetih godina u Velikoj Britaniji.

Najveći orkestar na svijetu (FOTO: Hasan Bratic/DPA/PIXSELL)

Glazbenici su unaprijed dobili partiture kako bi se mogli pripremiti. "Želimo pokazati u kojoj mjeri glazba okuplja i kako važnu ulogu igra u Njemačkoj", izjavio je inicijator projekta Jens Illemann.

Organizatori polaze od načela da će ovaj novi rekord uskoro biti upisan u Guinessovu knjigu s obzirom da su ispoštovani svi nužni kriteriji. (Hina)

Najveći orkestar na svijetu (FOTO: Hasan Bratic/DPA/PIXSELL)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se