7548 sudionika

ONI SU NAJVEĆI Orkestar koji obara rekorde

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oborili su prethodni rekord iz Guinessove knjige rekorda.

Više od 7500 glazbenika okupilo se u subotu navečer na nogometnom stadionu u Frankfurtu na pomalo posebnom koncertu koji im je omogućio da stvore najveći orkestar na svijetu.

Došavši iz brojnih orkestara i amaterskih udruga Njemačke, ali i susjednih zemalja poput Austrije i Nizozemske, sudionici su dosegnuli broj od 7548, oborivši prethodni rekord iz Guinessove knjige rekorda, postavljen u australskom Brisbaneu 2013., sa 7224 glazbenika.

Na sjedalima postavljenima na stadionskom travnjaku, divovski orkestar izveo je stavke iz simfonija Dvoraka i Beethovena, primjerice "Odu radosti", potom melodiju iz mjuzikla "Starlight Express" te pjesmu Johna Milesa "Music was my First love", uspješnicu pop glazbe iz sedamdesetih godina u Velikoj Britaniji.

Glazbenici su unaprijed dobili partiture kako bi se mogli pripremiti. "Želimo pokazati u kojoj mjeri glazba okuplja i kako važnu ulogu igra u Njemačkoj", izjavio je inicijator projekta Jens Illemann.

Organizatori polaze od načela da će ovaj novi rekord uskoro biti upisan u Guinessovu knjigu s obzirom da su ispoštovani svi nužni kriteriji. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene