Ne podržavaju to

Kraljevski par donio odluku zbog koje su se mnogi naljutili!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kate Middleton i princ Wiliam odbili su podržati kampanju čiji je jedan od pokretača slavni glumac Benedict Cumberbatch.

Kate Middleton i princ Wiliam danas su odbili biti dio kampanje koja se bori za oprost tisućama muškaraca koju su za vrijeme Drugog svjetskog rata bili optuženi i ubijeni zbog homoseksualnosti.

Pogledaj i ovo showbuzz Oscar 2015 VIDEO Svojim izumom promijenio je tijek povijesti

Upravo je to tema o kojoj se, između ostalog, progovara u filmu koji trenutno igra u našim kinima – Igra oponašanja. Glumac Benedict Cumberbatch, koji je zbog uloge u spomenutom filmu zaslužio nominaciju za Oscara, jedan je od glavnih pokretača kampanje.

VIDEO Svojim izumom promijenio je tijek povijesti

Glavni je lik u filmu, Alan Turing, kao i desetke tisuća homoseksualaca u Velikoj Britaniji, prema važećim zakonima osuđen zbog toga i umjesto zatvora, ponudili mu da bude kemijski kastriran, na što je pristao i nedugo nakon kastriranja počinio samoubojstvo.

Jedan od najvećih britanskih junaka Drugog svjetskog rata sramno je unakažen i, zapravo, ubijen, a ubili su ga sami Britanci.
To je povijesna sramota koju nije lako priznati. Alana Turinga rehabilitirala je kraljica Elizabeta II. tek 2013. godine i tada su mu priznate sve zasluge za doprinos svršetku rata i spašavanju milijuna ljudi, piše Huffington Post.

Glumci Actors Stephen Fry i Benedict Cumberbatch zalažu se za to da preko 49.000 muškaraca primi oprost te su se za pomoć obratili i Kate Middleton i princu Wiliamu.
Glasnogovornik kraljevskog para rekao je da je to pitanje koje trebaju uputiti vladi te da Kate i Wiliam ne žele javno komentirati ovu kampanju.

Kampanju također podržavaju Morten Tyldum, Rachel Barnes, Matthew Todd te mnoge druge slavne ličnosti, a do sada je prikupljeno 73.000 potpisa.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene