Tražila pomoć za liječenje

Legendarna glumica preminula u 74. godini!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Američka glumica Karen Black, koja je glumila u kultnim filmovima 'Goli u sedlu', 'Nashville' i 'Pet lakih komada', umrla u 74. godini, javljaju tamošnji mediji.

Black je u karijeri dugoj 40 godina glumila u više od stotinu filmova. Umrla je u bolnici u Los Angelesu od tumora tankog crijeva.

Pogledaj i ovo Stephanie Niznik (Foto: Profimedia) Tragične vijesti Zvijezda "Uvoda u anatomiju" i "Star Treka" iznenada preminula u 53. godini

>>> Oprostili se od voljene sestre: 'Bila si prekrasna žena i istinski borac!'

Proslavila se manjom ulogom prostitutke u kultnom američkom filmu ceste 'Goli u sedlu' i scenom drogiranja s Peterom Fondom i Dennisom Hopperom.

Godinu poslije osvojila je Zlatni globus i nominaciju za Oscara za sporednu ulogu za film 'Pet lakih komada' s Jackom Nicholsonom.

Još je jedan Zlatni globus osvojila 1974. za ulogu u 'Velikom Gatsbyju', i zavrijedila nominaciju za Grammy za ulogu country pjevačice u Nashvilleu. Glumila je 1976. i u 'Obiteljskoj zavjeri', posljednjem filmu Alfreda Hitchcocka.

Unatoč bogatoj filmografiji i brojnim nagradama, morala je zatražiti javnu pomoć kako bi pokrila troškove liječenja raka. Nakon apela na internetu na njezin je račun sjelo 60 tisuća dolara.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene