Pravi spektakl

Kad je Papa u Americi na misi pjevaju svjetske dive!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ako Amerikaci nešto znaju, onda je to kako pripremiti pravi show! Pa i kada je misa u pitanju!

Papa Franjo održao je misu u Philadelphiji, SAD te je dao snažnu potporu hispanskim i drugim imigrantima u toj zemlji poručivši im da ne budu obeshrabreni zato što su neki istaknuti političari otvoreno protiv njih.

Pogledaj i ovo Papa Franjo i Martin Scorsese Kao stari prijatelji Pogledajte fotografije susreta pape Franje i legendarnog redatelja, na poklon mu je donio poseban dar!

Beyonce i Eddie Wedder iz Pearl Jama zatvorili Global Citizen festival - poslali snažnu poruku mira

Pretposljednjeg dana američke turneje, Papa je iskoristio svoj posjet tom gradu za promicanje vjerskih sloboda kao temeljnog prava, ali i osudu korištenja religije kao izgovora za mržnju i brutalnost. Podršku su mu dale i mnoge zvijezde koje su dale papi podršku na Svjetskom susretu obitelji. Tako je večernji program vodio je poznati glumac Mark Wahlberg, a 'Kraljica soula' Aretha Franklin izvela je pjesmu 'Amazing Grace'.

Osim nje, Aleluju je otpjevala Jennifer Hudson, a svoj doprinos dala je i Shakira. 'Bila mi je velika čast pjevati za Papu', poručila je Hudson i objavila nekoliko fotografija na svojem Instagramu.

 

Shakira, before the Pope at the UN, dedicates her performance to Aylan and Galip Kurdi and all the children turned refugees due to the Syrian war. >> FULL VIDEO ON FACEBOOK.COM/SHAKIRA Shakira, frente al Papa en la ONU, dedica su actuación a los hermanos Aylan y Galip Kurdi y a los niños refugiados por la guerra. El vídeo lo pueden ver en FACEBOOK.COM/SHAKIRA

A video posted by Shakira (@shakira) on

Govoreći o važnosti obitelji, Papa je istaknuo da je obitelj 'izvor nade' i 'najljepša realnost koju je Bog stvorio'. 'Ponekad lete tanjuri, ali Bog ne napušta parove koji se svađaju', kazao je. Papa Franjo je nakon jutarnje mise u katedrali sv. Petra i Pavla razgledao Dvoranu neovisnosti nakon čega je održao govor pred više od 40.000 ljudi okupljenih ispred te zgrade iz 18. stoljeća u kojoj su doneseni Američka deklaracija o neovisnosti 1776. i Ustav SAD-a 1787. Papa je pozvao vlade da zajamče zakone koji će štititi obitelj. 'Društvo se ne može smatrati zdravim ako ne jamči stvarno mjesto obiteljskom životu', ističe. Govornici na skupu izrazili su također zabrinutost zbog istospolnih brakova, koji su sada zakoniti u 50 američkih država.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene