444319
444319
444319
444319
444319

TEŽAK USPON TURSKOG GLUMCA 'Nisam imao prijatelje, nisam vjerovao ljudima'

  • , 23.07.2016., 15:27
  • Autor:
  • komentara

Junus Emre Jildirimer, Šinasi iz popularne TV serije Pitanje časti otkrio je neke javnosti nepoznate stvari.

 
 
 
 
Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)
Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

Junus Emre Jildirimer tijekom intervjua otkrio je neke pojedinosti koje nisu poznate javnosti. Naglasio je da između njega i lika Šinasija, kojega glumi u popularnoj TV seriji Pitanje časti, koju gledatelji imaju priliku gledati na Novoj TV od ponedjeljka do petka, postoje brojne sličnosti. I on je po dolasku u Istanbul nekoliko godina živio u četvrti Fatih i studirao na glazbenoj akademiji.

Kako to da ste se odlučili baviti glumom?

Jetkin Dikindžiler došao je u Dijarbakir i glumio u predstavi. Očarano sam gledao tog velikog čovjeka na pozornici. Već onda gluma mi se činila kao lijep poziv, ali život me odveo u drugome smjeru. U srednjoj školi igrao sam košarku, ali nitko me nije pozvao na probu u Istanbul, jer rijetko tko odlazi tako daleko na istok. Nije bilo previše prilika. Majka je razlog zbog kojeg sam se počeo baviti glumom. Nagovorila me da se priključim novoj kazališnoj družini naše općine u Istanbulu.

Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

KOD NAS JE VAŽNO ODRŽATI RIJEČ

Vaša majka je s istoka zemlje, a ipak vas je potaknula da se počnete baviti glumom. Mogla je, recimo, tražiti da postanete liječnik ili inženjer.

Moja majka završila je samo osnovnu školu, ali puno toga zna. Ona izvrsno govori turski i pomogla mi je da i sam počnem govoriti bolje turski. Budući da imamo arapske korijene, u našoj se kući govore i arapski i turski jezik. Moja majka je vrlo zanimljiva osoba. Neprestano nas je upozoravala da moramo paziti kako se izražavamo. Prijatelji bi se uvijek ljutili zbog toga, a majka bi se ljutila kad bih kod kuće govorio uličnim jezikom. Uvijek je tvrdila da se moram uklopiti, inače neću moći naći prijatelje.

Opoznajte bolje i Sedu Turkmen, koja u seriji glumi šašavu Fahrije.

Jeste li po dolasku u Istanbul doživjeli šok?

Prvih nekoliko godina nisam imao prijatelja jer nisam vjerovao ljudima. I sad ih nemam previše. U našemu društvu nečija riječ važnija je od svega. U Istanbulu sam upoznao i one koji ne drže do svoje riječi. K tome, vidim da je ovdje novac vrlo važan i da ljudi ovdje puno razgovaraju o njemu. Kod nas se nikad ne razgovara o novcu. Novac imamo kako bismo ga trošili.

Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

Nije važno tko si, važan je prestiž i koliko zarađuješ.

Naše djetinjstvo bilo je drukčije. Družili smo se bez obzira na to je li netko bio iz bogate ili siromašne obitelji. Tijekom prvih nekoliko godina u Istanbulu, stekao sam samo dva prijatelja. Družili smo se i odlazili na piknike, ali naša prijateljstva nisu bila toliko bliska. I moj život se promijenio.

Upoznajte i druge glumce iz popularne serije.

OVDJE možete pogledati 'Pitanje časti'

Želite još više sadržaja današnje epizode, to možete učiniti OVDJE.

Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se