451185
451185
451185
451185
451185

RAZOTKRIVEN Njegovi najveći hitovi zapravo su plagijati?

  • , 25.09.2016., 09:51
  • Autor:
  • komentara

Čini se da su neke glazbene ikone poslužile Merlinu kao inspiracija tijekom njegovog stvaralaštva.

 
 
 
 
Dino Merlin (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Dino Merlin (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Jedan od najpoznatijih regionalnih pjevača Dino Merlin već više od tri desetljeća svojim hitovima suvereno vlada glazbenom scenom.

Većinu svojih hitova Dino je sam pisao, a upravo su sličnosti njegovih pjesama sa svjetskim hitovima neke naveli na razmišljanje da se zapravo radi o plagijatima.

Na internetu se mogu pronaći najveći Merlinovi hitovi među kojima su 'Mjesečina', 'Godinama', 'Kad si rekla da me voliš' i 'Sve je laž' koji podsjećaju na neke od hitova poznatih svjetskih izvođača.

Je li doista sve samo laž i koliko je Dino Merlin inspiraciju za svoje pjesme tražio u radu inozemnih glazbenika i poznatih svjetskih imena kao što su Michael Jackson, Prince i Manu Chao prosudite sami!

Ostat će istine dvije

Mjesečina

 Vojnik sreće

Jednom kad sve ovo bude juče

Kad si rekla da me voliš

Sve je laž

Burek

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se