Misterij

ZLOČIN IZ STRASTI: Kraljica Elizabetha umiješana u ubojstvo

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nekoliko mjeseci prije nego je Elizabetha postala kraljica 1558. pojavile su se glasine kako je željela svoj odnos sa Robertom Dudleyjem podići na višu razinu, željela je da baš on postane glava kuće.

Jedini problem je bio taj što je Robert već bio oženjen s Amy Robsart.

Pogledaj i ovo showbuzz Kaotična vremena Nakon 40 godina vade slavno tijelo iz zemlje zbog sumnje na ubojstvo!

Kada je Amy pronađena mrtva, slomljenog vrata na dnu stepenica, krenule su priče kako je upravi Robert ubio svoju suprugu, samim time planovi za vjenčanje Roberta i Elizabethe pali su u vodu.

Tajna Amyne smrti nikada nije razotkrivena. Sve opicije su bile otvorene, ubojstvo, samoubojstvo ili pak nesretan slučaj.

WINDSOR JE ČUVAO TAJNU: 'Životinja je umrla', kraljevska obitelj odahnula

Na dan svoje smrti Amy je naručila da joj izrade novu haljinu pa neko to drže kao dokaz da nije imala u planu oduzeti si život. S druge strane, neki zapisi navode kako je Amy imala rak dojki i kako je to mogući razlog samoubojstva. Treći pak navode kako stepenice na kojima je pronađena jednostavno ne bi dozvolile tijelu da padne na takav način jer su bile vrlo uske i krivudave.

Nedavno otkriveni nalazi mrtvozornika otkrili su kako rane na njenoj glavi ipak upućuju na ubojstvo. Glavni osumnjičeni bio je njen suprug Dudley, ali on je, kako su naveli svjedoci, na njenu smrt reagirao sa šokom i odmah je naredio istragu.

Ako se izuzme Roberta, postoji mogućnost kako je Amyno ubojstvo naručila Elizabetha osobno jer je Amy stajala na putu njenoj sreći. Još jedna mogućnost je ta da je ubojstvo izvršio William Cecil, glavni Robertov rival na dvoru.

Jedina stvar koja je u ovom slučaju sigurna je ta da je mrtvozornikov izvještaj samo produbio misterij Amy smrti.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene