Dodjela SAG nagrada

Je li i ovaj put pomela konkurenciju? I druge ljepotice su izbacile adute!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Još jedan crveni tepih naveo je hollywoodske ljepotice da se pokžu u najboljim izdanjima. Koliko su uspjele u svom naumu, pogledajte u galeriji!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Na crvenom tepihu Evo tko stoji iza sjajnog izgleda naše glavne zvijezde u Londonu!

Zlatni globusi su iza nas, a Oscari su pred nama. Tko bi mogao dobiti najprestižniju od svih filmskih nagrada možda možemo predvidjeti na SAG nagradama.

I ovoga je puta triumfirao film o iranskoj talačkoj krizi 'Argo' kojega je režirao Ben Affleck i to prema glasovima američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca, dok su najboljim glumcima proglašeni Daniel Day-Lewis i Jennifer Lawrence.

Ovo je druga nagrada za 'Argo' u dva dana, nakon što ga je u subotu najboljim filmom proglasila i američka Udruga producenata. Zahvaljujući tim nagradama 'Argu' se povećavaju izgledi i u utrci za Oscara u kategoriji najboljega filma. Dodjela nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna je od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije.

I dok jedni gledaju filmove, modni svijet pazi što su zvijezde obukle. Koja je bila najljepša, koja najhrabrija... pogledajte ih sve u galeriji!

>> Ben prima sve više nagrada - Hoće li dobiti i Oscara?

Daniel Day-Lewis nagrađen je za portret američkoga predsjednika Abrahama Lincolna te je time potvrdio status glavnoga kandidata za Oscara. 'Abrahama Lincolna ubio je glumac pa je zato prikladno da mu povremeno neki glumac pokuša udahnuti život', rekao je Day-Lewis primajući nagradu. Jennifer Lawrence proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu 'U dobru i u zlu'.

Najboljim sporednim glumcem proglašen je Tommy Lee Jones ya ulogu radikalnog kongresmena Thaddeusa Stevensa u 'Lincolnu', dok je nagrada za najbolju sporednu glumicu pripala Anne Hathaway za ulogu Fantine u mjuziklu 'Jadnici'.

Filmovi 'Lincoln', 'Jadnici' i 'U dobru i u zlu' imali su po četiri nominacije za nagrade Udruge filmskih i televizijskih glumaca, dok su 'Argo' i 'Marigold hotel' imali po dvije.

Udruga filmskih i televizijskih glumaca dodijelila je i nagrade za televizijska dostignuća, dok je nagradu za životno djelo primio Dick Van Dyke. Prema glumačkim glasovima, najbolju podjelu imaju serije 'Downton Abbey' u kategoriji dramskih i 'Moderna obitelj' u kategoriji komičnih serija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene