Dan AIDS-a

Javno priznanje princa – Koju to privatnu tajnu skriva Harry?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Na svjetski dan borbe protiv AIDS-a oglasio je i princ Harry koji je nagovijestio otkrivanje tajne – svi se pitaju o čemu je riječ...

Princ Harry bio je prilično tajnovit pri najavi vlastitog priznanja i to upravo na dan borbe protiv AIDS-a koji se obilježava upravo danas, 1. prosinca. Mirror piše kako će danas princ otkriti svoju tajnu kojom će i dati podršku svima oboljelima od zaraženih virusom HIV-a.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Čiji potez je bolji? I Harry i Meghan suočili su se s optužbama za fotošopiranje, evo kako su se oni snašli u svom slučaju

Princ Harry spasio djevojčicu – nije bila svjesna što se događa!

Princ Harry okupio je slavna lica poput Nicole Scherzinger, Palome Faith, Gemme Arterton i mnogih drugih kako bi što više privukao pažnju, te maknuo stigmu s oboljelih. Harry je tako pokrenuo kampanju #FeelNoShame  te poziva sve na akciju putem društvenih mreža.

AIDS je kratica za Sindrom stečene imunodeficijencije (Acquired Immunodeficiency Syndrome) uzrokovan virusom HIV-a, obilježen snažnim slabljenjem imuniteta i pojavom raznih bolesti. Od trenutka zaraze HIV-om do nastupa AIDS-a prođe u prosjeku 10-ak godina.
Prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu živi 35 milijuna ljudi zaraženih HIV-om, od toga 3,2 milijuna djece i adolescenata. U 2013. godini zabilježeno je oko 2 milijuna novozaraženih, a 1,5 milijuna je umrlo od AIDS-a.

Naglasak ovogodišnje kampanje je na poboljšanju svih mjera prevencije i liječenja HIV/AIDS-a, a sloganom 'Popunite prazninu' poziva se na unaprjeđenje mjera zaštite u raznim područjima ljudskog djelovanja - znanju, edukaciji, liječenju, istraživanju i zaštiti ljudskih prava. Uz obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, u Zagrebu će se u ponedjeljak u sklopu Centra za promicanje zdravlja "Živjeti zdravo" HZJZ-a (Rockefellerova 12) otvoriti Centar za promicanje spolnog zdravlja te obilježiti 10 godina rada mreže centara za dobrovoljno, anonimno i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene