Kultna 'Audicija'

Sjećate li se Mime Šiš iz 'Audicije'? Znamo gdje je i što radi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Audicija, projekt koji je oduševljavao bivšu državu, danas ima kultni status. Glumci iz tog projekta tada su bili najveće zvijezde. Mima Šiš, odnosno Jasmin Geljo, danas je na sasvim drugoj strani svijeta.

Legendarni sarajevski glumac Jasmin Geljo, kojeg pamtimo po ulozi Mime Šiš u 'Audiciji', progovorio je u intervjuu o novim projektima, filmskoj sceni u BiH, predratnim vremenima i političarima. Od 'Audicije' su prošla tri desetljeća, a i dalje je jedan od dramskih fenomena bivše Jugoslavije.

Pogledaj i ovo Tony Cetinski Ipak ništa... Stigla je i službena potvrda o otkazivanju koncerta Tonyja Cetinskog u Sarajevu: "I dalje ostaje nejasno..."

Predstavu je odgledalo preko 2,5 milijuna ljudi. 'Sve te likove, uključujući i Mimu Šiš, trebalo bi staviti u neki kazališni ili glumački muzej kao fenomen koji je natjerao ljude koji nikad prije nisu gledali predstavu da dođu i pogledaju svoje izabranike. Ne znam da li će itko ikada napraviti takvu stvar na teritoriju bivše Jugoslavije', rekao je Geljo za Klix.ba.

LAŽNA VIJEST Enis Bešlagić nije mrtav!

Mladi autor Igor Drljača Gelju je angažirao nedavno na filmu 'Čekaonica', koji donosi priču o dijaspori koja danas živi u Torontu. Nakon njega, radio je na nekoliko kratkih filmova kao glumac, a posljednje tri godine sve više ide iza kamere. Sve svoje projekte smatra važnima te smatra kako nema malih zadataka i uloga. Surađivao je tijekom vremena sa velikim svjetskim imenima kao što su Michael Douglas, Eva Longoria, Angelina Jolie.

Bosanska izvedba pjesme 'Hello'! Da je barem i Adele čuje

Geljo danas živi u Torontu, gdje je otišao za vrijeme rata, a u svoje voljeno Sarajevo više ne dolazi svake godine. 'Žao mi je svega što se dogodilo tu. Žao mi je nevinih žrtava. Ja pamtim vrijeme ljubavi među ljudima, a ne mržnju. Mržnju su donijeli plaćenici koji bi i rođenu majku za novac dali i koju su radili za ove koji su nam uveli demokraciju', rekao je Geljo. Dodao je da danas škole zaglupljuju, a filmovi su lošiji nego nekad. 'Njima ne treba puno pametnih jer je puno lakše javljati tupavcima - daj narodu što više kruha i igara, turbo folka, sporta, reality show programa, a oni će lagano musti i krasti, širiti mržnju, laži, nacionalizam i religioznu netrpeljivost', zaključio je Geljo.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene