Preminula prije pet godina

Bila je jedan od najvećih seks simbola zlatnog doba Hollywooda

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošlo je točno pet godina otkako je preminula Jane Russell, koja je uz Marilyn Monroe, tijekom 1950-ih bila jedna od najpoznatijih seks simbola.

Na današnji dan, prije pet godina umrla je glumica Jane Russell. Glumila je u preko 20 filmova, ali više od svega ostala je zapamćena kao jedan od vodećih holivudskih seks simbola tijekom 1940-ih i 1950-ih.

Pogledaj i ovo showbuzz Šokantno MISTERIOZNE SMRTI SLAVNIH Nesretni slučaj ili ubojstvo?

Rođena je 1921. godine u Minnesoti, te se prvotno bavila glazbom, a kasnije se prebacila na filmsko platno. Udavala se tri puta, posvojila troje djece, a tijekom 1960-ih ponovno se vratila glazbi. Deset godina kasnije povukla se iz javnog života, a 2011., u dobi od 89 godina preminula je u svom domu u Kaliforniji.

Russell je tijekom 1950-ih bila na vrhuncu karijere te je istodobno bila predana kršćanka koja je u svom domu organizirala brojna biblijska učenja, koja su pohađale tadašnje velike holivudske face.

Najpoznatiju ulogu imala je u kultnom filmu 'Muškarci više vole plavuše', u kojem je 1953. stajala bok uz bok s još jednim slavnim seks simbolom, Marilyn Monroe. Tijekom snimanja filma Monroe je podijelila jednu anegdotu vezanu uz Russell, rekavši kako ju je 'Jane htjela preobratiti na religiju, a ja sam nju htjela upoznati sa Freudom'.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene