Skandal slavnog kuhara

Donio odluku koja bi ga mogla koštati karijere – fanovi u šoku!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavni kuhar zaposlio je pedofila u svom restoranu.

Jamie Oliver slavni je kuhar, ali i pravi humanitarac. Poznat je po tome da voli pomagati djeci slabijeg socijalnog i ekonomskog statusa što dokazuje i njegov program 'Fifteen' u kojem daje priliku problematičnim mladima da u njegovom restoranu stasaju u prave kuhare.

Pogledaj i ovo Jamie Oliver (Foto: Getty Images) Ne piše mu se dobro Novi problemi za "golog kuhara": Restorani pred zatvaranjem, 1300 ljudi ostaje bez posla?

Sudionici programa obično su oni koji su kao 'klinci' imali probleme poput ovisnosti, lakših prijestupa i slično.

No, njegov najnoviji potez naišao je na osudu javnosti. Slavni je kuhar u svom restoranu zaposlio jednog svog štićenika. David Mason je osuđeni pedofil koji je s devetnaest godina silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu zbog čega je dvije godine proveo u popravnoj ustanovi za mladež, a dvije godine bio je na uvjetnoj kazni, piše Express.

Mason je slobodan od ove godine, a Jamie smatra da i njemu treba pružiti drugu priliku.

Poznati kuhar odlučio je predstaviti jela država koje će se natjecati na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

'Bio je potpuno iskren o svojoj prošlosti u prijavi, a mi smo odlučili da mu trebamo pružiti priliku jer je odradio svoju kaznu', rekao je Oliverov glasnogovornik

Mnogi osuđuju njegov potez jer brojni koji nisu počinili nikakav zločin i nisu bili nasilni sanjaju o takvoj prilici, a Oliver ju je dao osuđivanom pedofilu.

Svake godine zanimanje za program 'Fifteen' je veliko. Tisuće kandidata želi priliku 12 mjeseci raditi u Jamievom restoranu i istovremeno se školovati uz pomoć stručnog Oliverovog tima. Prijaviti se mogu svi mladi od 18 do 25 godina starosti koji su nezaposleni.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene