Počivaj u miru Žuži

Žene o ženi - 'Bila je simbol jednog vremena'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Da su sve riječi Žuži Jelinek pretočene u note, njezine bi knjige bile uglazbljena remek djela.

Teško je u nekoliko rečenica reći sve o osobi kao što je bila legendarna Žuži Jelinek. Uvijek iznova, razmišljajući o njoj, otkrivamo neke nove sitnice koje su činile jedan veliki, bogati život. Propatila je ona mnogo kroz svoje duge godine, ali nikad, baš nikad ni o jednom razdoblju svog života nije govorila s gorčinom, gledala je uvijek ispred, i gledala je uvijek vedro.

Pogledaj i ovo Jadranka Kosor i Stjepan Mesić - 1 Ovo se dogodi samo jednom! Jadranka Kosor objavila je fotku s našim političarem s kojim si nije bila dobra: ''Ova fotografija je za udžbenik!''

Kroz svoje brojne kolumne koje je pisala dugi niz godina, kroz knjige, kroz izgovorene riječi, Žuži je uvijek zračila jednom posebnom energijom, posebnim optimizmom. Mogli smo od nje naučiti uistinu svašta, savjete je sipala iz rukava i za svaku je životnu situaciju imala poneku mudrost jer je sama, upravo iz različitih situacije koje život sa sobom nosi, učila. Svoja je iskustva uvijek dijelila sa svima, jer ako bi neki od njezinih savjeta pomgli nekom, Žuži bi bila sretna.

Kada žena ženi da kompliment, oda priznanje, to znači mnogo. Žuži su poznavali i voljeli mnogi, među tima je bila i velika umjetnica Tereza Kesovija koja je Žuži obožavala. Jednom je prilikom o njoj rekla, 'Žuži je meni sinonim za mudrost, za talent po kojem je ona, zna se, svjetski čuvena. I taman misliš, ne može ona više, evo je, opet je uskrsnula kao neki feniks, to je genijalno'. Iako nas je napustila u 96. godine, njezin će se feniks i dalje dizati iz pepela, kroz sjećanja na nju i kroz njezine riječi koje nam je ostavila.

Upitali smo i gospođu Jadranku Kosor da s nama podijeli svoja razmišljanja o Žuži. 'Iako Žuži nisam poznavala, znam da je bila žena koja je svojim radom, svojom ambicijom postigla sve. Život je uredila i živjela po svojoj mjeri, a to ne uspijeva svakome. Žuži je bila žena koja je svojim radom i trudom ostvarila snove. Bila je vedra osoba, bez turobnih izjava bez obzira na temu o kojoj je govorila. Bila je optimistična, bila je simbol jednog vremena'.

I baš taj njezin optimizam, duhovitost i pozitivnost pomaže nam u ovom trenutku da nekako lakše prihvatimo činjenicu da je više nema među nama.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene