Pokupila pohvale

J.K.Rowling objavila uspješan krimić pod muškim imenom Robert Galbraith

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Britanska spisateljica J.K. Rowling, autorica slavne sage o Harryju Potteru, tajno je pod pseudonimom Robert Galbraith objavila kriminalistički roman koji je kritika odlično primila, objavio je u nedjelju Sunday Times.

Krimić "The Cuckoo's Calling" u britanskim se knjižarama pojavio u travnju i dosad je prodano 1500 primjeraka u tvrdom uvezu. Rowling je ispričala priču o Cormoranu Strikeu, bivšem vojniku ranjenom u Afganistanu, koji je po povratku u domovinu postao privatni detektiv te istražuje samoubojstvo jednog manekena.

Kritičari su djelo ocijenili iznimnim krimimalističkim romanom.

>> J.K. Rowling: Kraj priče o Harryju Potteru gori je od razvoda

'Nadala sam se da ću tajnu uspjeti sačuvati malo dulje. Pisati pod pseudonimom Robert Galbraith bilo je tako oslobađajuće iskustvo', rekla je za Sunday Times Rowling.

'I još nešto. Divno je objaviti knjigu bez onog poznatog iščekivanja i prašine koja se oko izlaska nove knjige obično podigne. A priznajem da je lijepo doživjeti i pozitivan način na koji su knjigu, objavljenu pod nepoznatim imenom, dočekali čitatelji i kritčari', dodaje.

Knjigu je objavila izdavačka kuća Sphere, koja je prošle godine izdala i spisateljičinu prvu knjigu za odrasle "The Casual Vacancy" (Prijevremeni izbori).
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene