456077
456077
456077
456077
456077

Ivica Kovačević o izborima u SAD-u: ''To je smiješno, čudno, ali nažalost istinito''

  • , 05.11.2016., 20:10
  • Autor:
  • komentara

Iz New Yorka se za Dnevnik Nove TV, povodom skorašnjih predsjedničkih izbora javio Ivica Kovačević

 
 
 
 
Ivica Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ivica Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Ivice, u svom poslu si već godinama okružen najbogatijim ljudima New Yorka- kakvi su tvoji predizborni dojmovi, kakvo je ozračje u New Yorku uoči izbora?

Moram reći, vrlo je napeto. Izbori su za tri dana. Amerika je podijeljena na pola. Jedni su strogo za Hillary, drugi su strogo za Donalda Trumpa. Neki taj krug ljudi koje ja poznajem, tih jedan posto bogataša, su uglavnom orijentirani prema Trumpu.

Ivice, zbog čega je to tako?

Ja mislim da je to najviše zbog Hillaryne izborne porezne politike koja predlaže da se nakon izbora, nakon što ona postane predsjednica, uvede porez na sve one koji zarađuju više od 250 tisuća dolara godišnje, što će reći za one bogatije, da bi se rasteretio taj neki srednji sloj. Naravno Donald Trump isto ima dobar program za poreze, a to je da će biti ''great'', da će biti super.  Meni je to vrlo čudno da jedna osoba koja je već 30 godina u politici, koja je jako kvalificirana, koja se dokazala već mnogo puta, mora se uopće natjecati s nekim tko nikad nije držao ''office'', tko iza sebe ima tolike afere, koji je izbjegao plaćanje poreza proglašavanjem bankrota. Smiješno i čudno, ali nažalost istinito.

Kakvo ozračje vlada u Americi za Novu TV će u sljedećim danima donositi ugledni Hrvati od istočne do zapadne obale Amerike.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se