Marija i Ivana

Lijepe sestre u još ljepšoj dubrovačkoj noći

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Američki jazz sastav, dobitnik Grammyja - Robert Glasper Experiment, nastupio je u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara na terasi tvrđave Revelin.

U Vipnetovom koncertu u Dubrovniku, među mnogim ljubiteljima jazz glazbe, uživale su pjevačice i sestre, Marija Husar i Ivana Husar Mlinac.

Pogledaj i ovo 4 dive u Lisinskom (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Spektakl vrijedan pažnje Večer za pamćenje! Ovim projektom nekome će možda biti spašen život

Marija i Ivana Husar uživale su u zvucima jazza, kao i u ljetnoj atmosferi, lijepoj večeri i čarobnoj romantici Revelina.

Pijanist Robert Glasper zvučno je ime američke jazz scene što potvrđuje i činjenica da redovito surađuje i nastupa sa zvijezdama kao što su Norah Jones, Erykah Badu, Bilal, Lupe Fiasco, Lalah Hathaway, Mos Def i drugi.

Njegov album „Black Radio“ jedan je od najzapaženijih i najuspješnijih prošlogodišnjih jazz izdanja na kojem uspješno i inovativno spaja i objedinjuje tradiciju različitih stilova afroameričke glazbe u jedinstvenu cjelinu modernog zvuka i ritma.

S elementima jazza, soula, rhythm & bluesa, sve do hip hopa - to je prava urbana glazba današnjeg i budućeg New Yorka, za što je i okrunjen prestižnom nagradom Grammy za najbolji R&B album u 2012. godini.

U Dubrovniku Glasperu su se na Vip pozornici pridružili Fender Rhodesu na klavijaturama, Casey Benjamina na vocoderu i saksofonu, Derrick Hodge na električnom basu i Mark Colenburg na bubnjevima.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene