Kolumna 'Iza ogledala'

IVANA BANFIĆ Poslao mi je obnaženu fotografiju i pitao 'Jesam li ti dobar'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nova kolumna Ivane Banfić otkriva ono o čemu svi šute! Nemoralne ponude na estradi.

Ivana Banfić novu je kolumnu 'Iza ogledala' ispisala teško. Nije lako govoriti o temama o kojima je 'zabranjeno' govoriti. Nemoralne ponude na estradi su dio posla, a ona je prva koja je iskreno progovorila na tu temu.

Pogledaj i ovo showbuzz Jeza u kičmi IVANA BANFIĆ 'Us***a sam se. Punio je kuburu cijelu noć'

Moram vam priznati da mi je dosta dugo trebalo da odlučim pisati o ovoj temi. Dosta škakljiva tema. Uvijek se nekako izbjegava o tome govoriti i dijeliti neka svoja iskustva. Možda tek s nekim tko nam je stvarno blizak.

Priča se o tome, ali naravno uvijek o nekome drugome kome se to navodno dogodilo. Postavlja se pitanje što je to uopće nemoralna ponuda? I što je moralno, a što nije? Žene o tome ne vole govoriti niti se hvaliti da su imale sličnih ponuda kroz život. Moje iskustvo - da imala sam takvih ponuda kroz život, čak i kao udana žena. Vjerujem da je svaka žena u svom životu, bez obzira na to da li je javna osoba ili ne, imala barem jednu takvu ponudu. Vjerujem da smo mi žene puno izloženije takvim situacijama i čak se zna i ružno govoriti za žene koje su uspješne u svom poslu ili su na nekoj boljoj poziciji. To ide kao 'Uspješna preko kreveta, jer inače bi uspjela'. Mislim da je istina negdje u sredini.

Naravno da ima svakakvih iskustava. Najgore je kad si mlada i na početku karijere, nemaš iskustva, ne poznaješ nikoga, nemaš nekog zaštitnika iza sebe koji će te zaštititi od kojekakvih tipova. Ja sam imala tu sreću da je otac bio uz mene. Imala sam 16 godina i jedino što me zanimalo jest da pjevam i sviram, da uživam i zabavljam se. Željela sam postati pjevačica, snimiti svoj prvi album, imati svoj prvi koncert, imati svoj prvi intervju... To je sve što mi je bilo tada na pameti. Kako da do toga dođem nisam znala. Otac mi je na tom samom početku dosta pomogao, znao je ljude, glazbenike i producente. Čak i tada je bilo bisera s kojekakvim prozirnim uletima i forama.

Kako sam se osjećala u takvim situacijama? Bilo mi je neugodno, naročito sa 16 godina. Osjećala sam se izloženo i nesigurno pogotovo ako te pozove na večeru neka faca iz tog svijeta showbuisnesa. Osjećala sam da se iza tog poziva krije totalno druga namjera od same poslovne večere, pa bi se potrudila to nekako izbjeći. Kasnije kad sam se udala imala sam zaštitnika, muž mi je bio menadžer. Osjećala sam se sigurnom. Da je lako ženama na estradi, pogotovo onima koje su same, vjerujem da nije.

Najnevjerojatnija ponuda koju sam dobila je bila, sad nedavno, kad me je nazvao čovjek i pitao da nastupam na njegovom vjenčanju i da želi iznenaditi svoju buduću koja je moj najveći fan, kao iznenađenje za koje ona neće saznati do samog vjenčanja. Bila mi je to simpatično pa smo dogovorili datum i uvjete. Sutradan mi je došla poruka s njegovom obnaženom fotografijom s pitanjem: Jesam li ti dobar? Šokirala sam se. Moram priznati da mi je unio nemir i nije mi bilo svejedno. Razmišljala sam o tome da ga prijavim, ali na kraju nisam. Jednostavno sam promijenila broj.

Imam još jedan primjer, kada me je čovjek, i to još kojeg znam dugi niz godina, pitao koliko bi tražila za svoj koncert koji bi on organizirao i neka izaberem mjesto gdje želim pjevati, bilo gdje u svijetu gdje bi voljela otputovati, ali će samo on biti publika?! Koncert samo za njega. Nisam mogla vjerovati od kud mu hrabrosti i takva ideja. Rekla sam mu da sigurno postoji netko tko bi samo njemu pjevao, a definitivno to nisam ja. Digla sam se i otišla uznemirena. Nisam to nikako očekivala od te osobe. Definitivno smo mi žene puno izloženije i nije nam baš jednostavno.

Neke možda i pristanu na takve ponude, misleći da je to možda put do nekog uspjeha. Uspjeh leži u tome da vjeruješ u sebe i svoj talent, da radiš to predano i s puno ljubavi i uspjeh je zagarantiran. Ne trebaju ti kojekakvi parajlije da ulažu u tebe. Dovoljno je da znaš tko si, što istinski želiš i sve ti je osigurano. Možda se to nekome čini kao duži i teži put, ali je bolji je. Uspjeh na brzinu mogao bi se opisati kao 'Pjevala sam jedno ljeto i više me nema.'

Pročitajte i ostale kolumne Ivane Banfić.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene