Sandi iskreno

Na glasu kao veliki zavodnik domaće scene: 'Pomalo me to i opterećuje'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nedavno je izašao novi album Sandija Cenova 'Deseti', a tom je prilikom poznati pjevač izdvojio malo vremena i odgovorilo na pitanja našeg Showbuzz tima.

1. Predstavite nam vaš novi album. Kad sve zbrojimo, što vaša publika može očekivati?

Pogledaj i ovo Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha Neka od najvećih glazbenih imena Znate li što Žanamari radi na ovoj fotografiji? Pogledajte tko je još tijekom godina sudjelovao u obredu koji tradicionalno okuplja naše pjevače!

Ovaj je album u koji sam uložio najviše truda do sada. Album je moje autorsko djelo, pa je samim time preslika nekog mog unutarnjeg svijeta. Da ne bi tko pomislio da je taj moj unutarnji svijet nerazumljiv i pomaknut. Potpuno je normalan i romantičan, čak bih se usudio reći i suludo normalan i romantičan, za doba u kojem živimo. No, mislim da nas uz sve frustracije, koje nam pruža naša svakodnevica, još uvijek ima puno sličnih meni i tom mom unutarnjem svijetu, a to je – jednostavno normalnih.

Sandi Cenov: 'Kad sam bio mlađi mogao sam imati svaku ženu koju sam htio'

2. Zašto ste album nazvali 'Deseti'?

To je pitanje koje sam i želio da mi tu i tamo postave. Mislim da jako puno ljudi i ne zna da mi je ovo već deseti studijski album. Osjećam ponos zbog toga, jer snimiti preko sto pjesama ipak nešto znači u glazbenom svijetu.

 

Hit Records ima i 3 nova Sandijeva albuma na čitatelje Dnevnik.hr-a. Pošaljite nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite album 'Deseti', sa svojim podacima i kućnom adresom, te možda vaš vi budete slušali nove Sandijeve pjesme. Svoje podatke pošaljite nam do nedjelje, 14. lipnja.

 

3. Rekli ste da vam je Tifa idol, pa kako je onda bilo surađivati s njim?

Tifa je prije svega sjajan glazbenik. Njegovo pjevanje je specifično, a upravo sam htio u pjesmi "Svadba". Tu je i emocija, koja pršti iz njegove interpretacije, a u glazbi je upravo ta emocija ono što daje čar. Ostvario sam s tim duetom jedan od svojih dječačkih snova.

4. Iako ste danas sretno oženjeni, dugo ste bili na glasu kao veliki zavodnik domaće scene. Laska li vam ta titula?

Da budem iskren, pomalo me to i opterećuje. Živim jedan poprilično klasičan obiteljski život. Apsolutno se ne sramim svoje prošlosti i ništa ne bih mijenjao, ali je ta titula stalno tu negdje, pa mi ne da da normalno starim, debljam se, roštiljam, plešem sa ženom dvokorak i s frendovima gubim vrijeme, pričajući o nogometu i politici...

Zrinka Cvitešić blistala u Lisinskom - Snima s BBC-em, uskoro izlazi u njezina pjesma

5. Kako se vaša supruga nosi s vašim obožavateljicama i bivšim ljubavima? Ima li ljubomore?

Ljubomora je pojava, koja zna zagorčati život. Treba s tom pojavom, kao i u svemu u životu, imati mjeru. U nekoj zdravoj mjeri je to ok, ali ako nema nekog razloga za ljubomoru, onda je frustrirajuća. Moja supruga, na moju veliku radost, nema problema s mojom prošlošću, jer smatra da su najbolji tate bivši mangupi. Slažem se s tim.

6. Jeste li vi po prirodi ljubomoran muškarac?

Nisam ljubomoran, ako mi se za to ne da povoda.

Colonia PREMIJERA - Pogledajte novi spot za pjesmu 'Tragovi'!

7. Kako se vašoj djeci sviđa vaša glazba? Koja im je omiljena pjesma?

Jedva čekam doći kući iz studija i pustiti svojim klincima nove pjesme. Jako im se sviđaju i to mi je uvijek misao vodilja, stvarajući nove pjesme. Bilo bi me sram kad bi moja djeca u vrtiću i školi morala skrivati moje pjesme. A ovako znam da tu i tamo podijele sa svojim vršnjacima moje pjesme, i svima u društvu su ok pjesme tate Sandija Cenova.

8. Koju glazbu vi rado slušate u slobodno vrijeme?

Slušam sve što je iskreno i dobro. Jedino je to kriterij u mom odabiru glazbe koju slušam. Obožavam slušati radio, međutim u zadnje vrijeme je radio postao predvidiv, pa je to malo uništilo onu čaroliju nepredvidivosti. Zato još uvijek postoje cd-i mojih omiljenih izvođača, a to su Bruce Springsteen, Lenny Kravitz, Rod Stewart, Sheryl Crow i td.

9. Postoji li razdoblje u vašoj karijeri na koje ste jako ponosni – ili ono kojeg se pomalo i sramite?

Sve što mi se u karijeri dogodilo, određuje me kao glazbenika u ovom trenu. A kako sam relativno zadovoljan sobom i svojom karijerom, onda je to valjda sve u prošlosti trebalo točno tako i biti.

10. Ponosni ste vlasnik i Harleya Davidsona, hoće li biti u pogonu ovog ljeta? Kakvi su vam planovi za ljeto?

Harley Davidson je moj fetiš i moj ispušni ventil. Tokom godina stekao sam i prave prijatelje- istomišljenike, koje ne bih mijenjao ni za što na svijetu. Kao i svako ljeto, i ovo ljeto imam dosta dogovorenih nastupa, a kako volim spojiti ugodno s korisnim, tako ću i ovo ljeto na brojne nastupe ići upravo motorom. Moja publika je već navikla da negdje kod ulaza stoji parkiran Harley Davidson. Ljeto je, osim za nastupe, rezervirano i za odmor i punjenje baterija, tako da ću ga provesti sa svojom obitelji, negdje na našem divnom Jadranu...

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene