"tjerali su nas"

Danas je velika TV zvijezda: "Ljudima sam s grčem govorila čime se bavim"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumica Zejno Eradžar igra lik majke Fehime u seriji "Bit ćeš moja". Danas je poznata glumica, no u početku, priznaje, nije joj bilo lako ljudima reći čime se bavi.

Gumica Zejno Eradžar u seriji "Bit ćeš moja" glumi majku Fehime koja ima troje problematične djece. Kaže da joj je najvažnije dobro odigrati ulogu. Osim o seriji "Bit ćeš moja", s njom smo porazgovarali i o kazališnoj predstavi "Ja sam taj Istanbul jako voljela" kojom je stekla nove obožavatelje. Dotaknuli smo se i njezina rada općenito i pogleda na život.

Pogledaj i ovo Burak Ozcivit, Martin Kutnar (FOTO: Instagram) Spektakularno Što to povezuje Buraka i Martina? Ovo vas neće ostaviti ravnodušnima

Kakav je lik Fehime koju glumite u seriji "Bit ćeš moja"?
Ona je realistična osoba kad pogledate život koji živi. Udala se za muža kojeg je voljela. Puna je ljubavi i brige prema svojoj obitelji. Ima zaštitnički karakter i pomalo je autoritarna.

Glumite majku troje djece od kojih svako dijete ima neki problem. Kako se Vaš lik Fehime nosi s tim problemima?
Svaka majka želi da njezino dijete bude sretno. I Fehime je majka koja se jako trudi kako bi njezina djeca bila sretna. Ali je teret tog truda opterećuje, nije joj lako.

Da netko drugi igra ulogu Fehime, koga biste najviše žalili od njezine djece?
Najviše bih žalila zapravo Fehime. Djeca se na neki način snalaze, a roditelji se suočavaju s posljedicama svojih djela. Naša redateljica Hilal Saral je jako radila na ulozi majke. Na snimanjima je uvijek pokraj mene, posvećuje mi puno pozornosti.

Što Vam je uloga najviše donijela?
Fehime je omiljena među ljudima. Svatko u njoj može pronaći neku osobinu koja ga podsjeća na vlastitu majku. Možda je to ono što mi je uloga najviše donijela – jedan realističan lik majke sa svojim vrlinama i manama, lik čuvarice obitelji i osobe koja se veoma suvereno nosi s poteškoćama s kojima se suočava.

Što želite poručiti mladim glumcima u seriji?
Učite dok ste živi. I mladi i stari mogu puno toga naučiti. Dovoljno je da znate što želite raditi u životu. Recimo, ja sam osoba koja puno pozornosti posvećuje svojim osjećajima i želi ih što boje razumjeti. Zbog toga se nikad nisam opterećivala izgledam li lijepo u ulogama koje sam ostvarila. Tako sam naučila.

Možete li nam nešto reći o predstavi "Ja sam jako voljela taj Istanbul"?

Moj lik Mine u kazališnoj predstavi različit je od lika Fehime iz serije "Bit ćeš moja". To je predstava koju je napisao i režirao Ozen Jula i uvježbavali smo je dva-tri mjeseca. Pruža mi veliko zadovoljstvo. Uostalom, posebno mi je drago što u istoj sezoni mogu igrati dva različita ženska lika.

Nije li zamorno igrati istodobno u seriji i kazalištu?
Gluma traži disciplinu. Ne može biti zamorna ako postavite jasna pravila i ne kršite ih. Užitak i uzbuđenje koje ona donosi su apsolutno vrijedni odricanja.

Danas mlađe generacije žele postati glumci radi zarade. Smeta li Vam to?
Nažalost, mladi žele veliku zaradu u svemu što rade. Naravno da je potrebno zarađivati novac. Ali u tom je vremenu potrebno biti i vrijedan i strpljiv. Posao koji volite i koji vam je dostatan za život treba raditi sa strpljenjem. Uvijek je bilo ljudi koji u kratkom vremenu žele postići puno. Takvih će biti uvijek. Ali gluma je nemilosrdan sektor. To je profesija koja traži sposobnost, strpljenje, obrazovanje i disciplinu. Ako to nemate, iz glume ćete otići kako ste i došli. Tjeraju nas da snimamo serije čiji svaki nastavak traje sto četrdeset minuta. Ali to ostavlja i dosta prostora za poboljšanje i napredak. Naposljetku, lijepo je moći reći da ste glumac. U prošlosti ustručavala sam se to reći. Trebalo je proći puno godina da se naviknem na to.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene