Ispovijest paparazza

'Bio sam jedini koji je bio s druge strane, vrijednost fotke bila je 700 tisuća kuna!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Njegov posao jest slijediti slavne u stopu, a često vidi i čuje ono što ne bi trebao.

Karl Larsen jedan je od najpoznatijih fotografa u Los Angelesu. Njegov glavni zadatak jest budno pratiti sa svojim fotoaparatom što, kako, gdje, kada i zašto rade poznati i slavni. 'Mnogi fotografi se jednostavno vozikaju oko restorana i mjesta na kojima bi mogli biti slavni, ali ja ne radim tako', objašnjava Karl. Umjesto da se bezglavo vozi uokolo, on ciljano ide na mjesta na kojima zna da će biti netko koga traži ili je jednostavno dobio dojavu.

Pogledaj i ovo Alec i Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) UŽASNA NESREĆA Strava na setu: Alec Baldwin ubio ženu i ranio još jednog čovjeka

Hayden Panettiere otišla na odmor prije poroda - paparazzi je snimili u bikiniju

U njegovom poslu važno je poznavati i rutinu slavnih i poznatih. 'Inače me nije briga za Bruce Jennera, ali sada se o njemu priča zbog promjene spola i automobilske nesreće pa znam da će fotografije njega biti puno vrednije sada nego inače', objašnjava Karl.

Slavni fotograf objašnjava da je u ovo profesiji važno imati ljude koji će dati informaciju o kretanju slavne osobe, piše News.com. 'Takvi ljudi su na primjer oni koji rade na aerodromima. Budući da oni imaju listu svih koji lete, za određenu će svotu novca dojaviti informaciju paparazzima. No, to su obično velike svote novca', kaže Karl.

Slavni pjevač udario paparazza automobilom

Jedna njegova fotografija u roku nekoliko trenutaka putuje na bilo koji kraj svijeta zahvaljujući modernoj tehnologiji i suradnji koju ostvaruje s brojnim agencijama. 'Radim u svom autu, prebacim fotografije na laptop i zatim ih šaljem svojoj agenciji. Oni zatim kontaktiraju medije diljem svijeta da vide tko želi kupiti ekskluzivne fotografije', objašnjava.

Greška koja je postarala Victoriju Beckham za 10 godina

Iako uloži puno truda, plaća za ovu vrstu posla nije baš velika. 'Dobivam plaću koja nije baš velika pa uglavnom živim od provizije. Plaćam režije, imam za hranu i osnovne potrebe, ali bez provizije koju zaradim na ekskluzivnim fotografijama to ne bi bilo moguće', rekao je Karl.

Najviše novaca primio je za ekskluzivne fotografije iz 2007. godine na kojima je Paris Hilton koja plače u policijskom automobilu prije odlaska u zatvor.

'Bio sam jedini koji je snimao s druge strane auta i vrijednost jedne moje fotografije bila je oko 700.000 kuna', kaže. Nije rijetkost da se u svojoj profesiji često susretne s grubim riječima ili neukusnim komentarima. 'Vjerojatno je najgora Charlize Theron koja će vas jednostavno psovati u lice dok ju pokušavate fotografirati. 'Izgledaš je**no glupo dok hodaš unatraške i fotografiraš me', rekla mi je jednom prilikom. Kao da uopće ne razmišljaju o tome što govore i misle da će me to spriječiti', prepričava slavni fotograf.

U sjećanju mu je ostala i glumica Julia Roberts. 'Ona je stvarno prava ku*a', rekao je Karl, ali incident nije želio prepričavati. I sukobi tijekom radnog dana nisu rijetkost. 'Jednom prilikom želio sam fotografirati Lanu Del Re koja je snimala spot na otvorenom. Nekoliko članova njezinog tima nasrnulo je na mene i srušili su mi kameru. Na kraju sam ih tužio i dobio 70.000 kuna odštete. Ipak, moram priznati da me bilo strah jer su frajeri bili ogromni', prisjeća se.

S vremenom je naučio ipak biti umjeren. 'Želio sam snimiti Lamara Odoma taman u razdoblju kada je aktualna bila rastava njega i Khloe Kardashian, ali kada sam stigao pred njegovu kuću pročitao sam da je tog dana godišnjica smrti njegova sina. Bio sam jedini fotograf tamo jer sam znao njegovu adresu i znam da bi te fotografije bile velika stvar. Prišao sam mu, ali on je samo rekao 'Ne danas', na što sam se ja okrenuo i otišao', prepričava.

'Nekoliko mjeseci kasnije kada je potpisao za španjolski košarkaški klub došao sam pred njegovu kuću i siguran sam da me prepoznao i sjetio me se. Popričali smo i dao mi je da snimim njegove izjave koje su kasnije izašle svugdje', kaže ponosno Karl.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene