'Čovik s mora'

'Moja žena je za mene sve ono što sam oduvijek htio'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

On je bivši pjevač Klape Kampanel i glavni tenor je bio u Klapi s mora s kojom je nastupio i na Eurosongu. Marko Škugor je već neko vrijeme u samostalnim vodama, a ima novu pjesmu 'Čovik s mora'.

1. Ovih ste dana objavili novu pjesmu 'Čovik s mora'. O kakvoj se pjesmi točno radi?

Pogledaj i ovo Marko Škugor "Osjećaj je bio fenomenalan" Najpoželjniji gost svih mladenaca u Hrvatskoj prisjetio se suradnje koja mu je obilježila život: "Njega više nema, ali ja sam mu vječno zahvalan"

'Čovik s mora' je jedna ljubavna pjesma u kojoj se pomorac koji je prošao cijeli svijet obraća svojoj voljenoj ženi. Pjesma je to zanimljive melodije, drugačijeg aranžmana, dosta umjetnički napravljena.

Marku Škugoru ide sve od ruke - kreće u solo vode, ženi se i dobit će sina

2. Svoju karijeru ste započeli u klapi Kampanel, nastavili nastupom u Klapi s mora sa kojom ste nastupili na Eurosong, a nakon toga krenuli u samostalne vode. Što je teže biti dio klape ili samostalni izvođač?

Mislim da je teže biti samostalni izvođač. Iako su tu uglavnom i nekakvi backvokali , sve je na izvođaču, treba se znati nositi s tremom, sam ostvariti komunikaciju s publikom, treba znati i tekst svih pjesama, a naravno treba sve sam i otpjevati. U klapi ima puno pjevača, solisti se često znaju izmjenjivati, ne treba znati baš cijeli tekst pjesme, odmaraš dok netko drugi pjeva solo, a ako negdje i zapneš uvijek netko može uskočiti u pomoć.

3. Koje su razlike rada u klapi i rada kao glavni izvođač?

U klapama uglavnom pjeva između 5 i 10 ljudi. Da bi se svi pjevači uskladili potrebne su konstantne probe, jer pjevači moraju disati kao jedno i jako je bitno podrediti se onome koji u određenoj pjesmi lead vokal.

S druge strane kao glavni izvođač imaš apsolutnu slobodu u izvedbi, možeš se igrati s ritmom u pjesmi, interpretacijom...

4. Koji su vam daljnji planovi oko ove pjesme, da li radite na albumu, novim pjesmama?

Za ljeto je već u pripremi nova pjesma "Jube jedina" autora Gorana Topolovca. To je jedna ljubavna pjesma, prekrasnog teksta te jako pjevne i pamtljive melodije i od te pjesme jako puno očekujem, a za jesen se sprema obrada jedne stare pjesme pokojnog Vinka Coce. Za sada idem polako, pjesmu po pjesmu, a kroz jedno dvije godine može se očekivati i album prvijenac.

5. Što mislite o hrvatskoj glazbenoj sceni?

Mislim da na našoj sceni ima jako puno kvalitetnih izvođača. Posebno cijenim rad Massima i Nene Belana.

6. Sa kojim kolegama sa estrade se najviše družite?

Pa, najviše se družim s klapskim kolegama. Posebno sa svojim prijateljima iz klape Kampanel i Klape s Mora.

7. Surađujete i sa poznatom klapom Maslina, na koji točno način?

Kako ja još uvijek nemam toliko puno samostalnih nastupa, često pjevam s raznim klapama kako bih održao kontinuitet pjevanja. Tako često nastupam s klapama Maslina, Sebenico, a u zadnje vrijeme surađujem i s klapom Rišpet.

8. Nedavno ste postali tata, a i friško ste u braku. Kako ste zadovoljni u privatnom životu?

Prezadovoljan sam. Moja žena je za mene sve ono što sam oduvijek htio, pa i mnogo više, a mali Andrija je moje najveće životno postignuće.
 

)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene