Povijesni nastup

Laibach je prvi strani band koji će nastupati u Sjevernoj Koreji i rasplesati Kim Jong-una

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Laibach je mnogima poznat kao bend koji je radio 'mračne' obrade velikih hitova poput 'Life is Life', 'The Final Countdown', 'One Vision' i ' Let It Be'.

Laibach je zasigurno jedan od najkontroverznijih bendova na sceni. Imaju vizualno zanimljive nastupe kao i sam scenski styling, uniforme, oznake koje ponekad podsjećaju na fašističko znakovlje. Fanovi Laibacha kažu kako se radi tek o ironičnoj kritici autoritarizma.

Pogledaj i ovo Zlatko Pejaković, Jasmin Stavros i Mladen Grdović - 2 zabava u zagrebu Počinje Jarun Open 2021. - Koncerti na otvorenom koje su mnogi priželjkivali uz brojne domaće i regionalne zvijezde

Laibach proglašen jednom od najboljih grupa na svijetu

Vrlo skoro slovenski sastav Laibach će ući u povijest po tome što će biti prvi strani bend koji će javno nastupati u Sjevernoj Koreji. 

Najavljena su dva koncerta u Pyongyang Kim Won Gyun Music Conservatory i to 19. i 20. kolovoza što se podudara sa 70-om obljetnicom oslobođenja od Japanske kolonijalne vladavine.

Laibach modernizirao Bacha

Nastupi će biti snimani i objavljeni u dokumentarnom filmu koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2016. Članovi benda objasnili su kako im je glavni cilj publici u Sjevernoj Koreji predstaviti svoju glazbu i zabavit ih, ali kažu kako se nadaju da će na njihove koncerte doći i stranci jer žele širiti bratstvo i razumjevanje između ljudi.

'U medijima se ova zemlja prikazuje kao najzatvorenija na svijetu, ali to u stvari nije tako', rekao je za BBC direktor benda Morten Traavik.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene