441705
441705
441705
441705
441705

IMAJU OSCARE, ALI SU I PUNI GREŠAKA Ove filmske gafove dosad niste primijetili!

  • , 29.06.2016., 08:20
  • Autor:
  • komentara

Tijekom ljetnih večeri, svi često uživaju u filmovima. Neke ste gledali više puta, no možda ove greške niste primijetili.

 
 
 
 
Gospodar prstenova (Screenshot: Youtube)
Gospodar prstenova (Screenshot: Youtube)

Stiže ljeto, a s ljetom i vrijeme kada smo nešto slobodniji! Ljudi često ljetne večeri vole provoditi uz omiljene filmove, naravno, jer vrijeme je to kada nadoknađujemo sve ono što ne stignemo u zaposlenoj svakodnevnici. I da, puno je truda i rada uloženo u sve te silne filmove, pa ne čudi što se neke greške potkradu i u finalnoj verziji! Bože moj, tko radi, taj i griješi. No, idemo pogledati koji su to 'oskarovci' imali silne greške.

'Gladijator' Ridleya Scotta sjajan je film, no greška im se potkrala. Naime, tijekom scena tučnjave, jedan od oružja kojim su se gladijatori borili, nije bio izmišljen sve do Srednjeg vijeka.

Gladijator (Screenshot: Youtube)

'Forest Gump' imao je nekoliko povijesnih greškica, što je razumljivo budući da je to film koji dosta skače s jednog na drugi vremenski period. Primjerice, u sceni koja prikazuje Kip slobode u New Yorku, baklja koju kip drži, nije bila na tom mjestu sve do 1989. godine, iako je u filmu prikazan kako baklju drži 70-ih godina.

Forest Gump (Screenshot: Youtube)

'Gospodar prstenova' pravi je spektakl. I osvojio je srca obožavatelja diljem svijeta. Ipak, jedna greška može se vidjeti. Naime, u jednoj sceni kolektivne borbe vidi se kako je među glumce zašao i jedan član ekipe sa snimanja, noseći običnu, pamučnu majicu.

Gospodar prstenova (Screenshot: Youtube)

'Milijunaš s ulice' film je koji osvojio brojna srca diljem svijeta. Ipak, taktička greška potkrala im se tijekom osnovne radnje. Naime, glavni lik osvaja milijun u kvizu. Prilikom postavljanja posljednjeg pitanja, onog milijunskog, na pauzama za reklame glavni lik i voditelj kviza odlaze na WC. To bi čovjeku u stvarnosti dalo jako puno prostora za varanje. Svi znamo, to se tako ne radi.

Milijunaš s ulice (Screenshot: Youtube)

'Hrabro srce' film je koji je lansirao Mela Gibsona među ultimativne zlatne dečke Hollywooda. I da, sjajan je to film, osvojio je pet Oscara, i srca sviju nas. No, ima i nekoliko grešaka. Poigrali su se tijekom filma nekim povijesnim činjenicama, pa je tako jasno da odjeća koju nose likovi u borbama u 13. stoljeća tada bila nepostojeća.

Hrabro srce (Screenshot: Youtube)

Što vam je još promaknulo? Pogledajte u videu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se