Možete li vjerovati?

PODSJETITE SE što smo to slušali prije 20 godina! I nije trash u igri

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Već su objavljene nominacije za ovogodišnji Porin, a mi vas podsjećamo na dobitnike od prije 20 godina!

Uskoro će dodjela ovogodišnjeg Porina, koji je najuglednija diskografska nagrada u Hrvatskoj. Nominacije za 2016. su već objavljene, a mi vam donosimo neke od pobjednika 1996. godine.

Pogledaj i ovo Damir Urban i Tomislav Tomašević Već ih dugo podržava Riječki glazbenik družio se s predstavnicima stranke Možemo!, zagrebačkog gradonačelnika srdačno je pozdravio

Prošlo je 20 godina od onda, bolje rečeno, proletjelo, a iako su 90-te bile najpoznatije kao desetljeće trash glazbe, ovi dobitnici i nagrađeni hitovi podsjetit će vas na onu drugu stranu tadašnje hrvatske glazbene scene – bila su to dobra zlatna vremena.

Hitom godine proglašena je 'Afrika' Dina Dvornika. Pokojni hrvatski kralj funka bio je presretan tada, a bio bi i danas, jer ova pjesma jednako je obožavana 2016. kao što je bila i 1996.

 

Parni valjak pokupio je Porina za najbolji album, 'Bez struje: Live inZeKaeM'. Na live albumu našli su se hitovi poput 'Sve još miriše na nju', 'Uhvati ritam' i 'Jesen u meni'.

 

Najbolji video bio je onaj Psihomodo popa za pjesmu 'Starfucker', koji nas pomalo podsjeća i na tadašnje spotove američkog benda Red Hot Chilli Peppersa.

 

Porin za najbolju vokalnu suradnju otišao je u ruke riječke grupe En Face i pjevača Damira Urbana za pjesmu 'S dlana Boga pala si', te je tada postala jedan od najizvođenijih hitova hrvatske rock glazbe.

 

Nagrada za životno djelo pripala je Dorđu Novkoviću, i to više nego zasluženo. Pokojni skladatelj tijekom svoje 40 godina duge karijere napisao je više od 2500 skladbi te prodao oko 20 milijuna ploča. Pisao je pjesme za izvođače iz cijele regije, od Miše Kovača i Zdravka Čolića do Gabi Novak i Nede Ukraden, a ploče izvođača za koje je sve pisao prodale su se u 100 milijuna primjeraka!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene